От Сдружението на собствениците на заведения в България са притеснени,

...
От Сдружението на собствениците на заведения в България са притеснени,
Коментари Харесай

Собственици на заведения се опасяват от масови фалити заради повторното затваряне

От Сдружението на притежателите на заведения в България са обезпокоени, че в случай че наложената от Здравното министерство мярка се удължи, ще има всеобщи банкрути в бранша, заяви Българска национална телевизия.

За засегнатите, избавително решение е опцията да работят при понижено работно време - до 24 ч.

Един от притежателите на бар-кафе във Варна изяснява, че неговата клиентела е най-вече от младежи, които не се тормозят от пандемията, а в противен случай - желаят да излизат.

Затварянето на нощните заведения за повторно тази година ще има съществени последствия освен за притежателите на клубове, само че и за всички свързани с този бизнес, считат от сектора.

Съкращенията на личен състав евентуално към този момент са почнали. Лошото е, че тези хора не могат да се възползват от правото си на обезщетение , тъй като към този момент са били един път на борсата. В момента желаеме само чиновниците ни да бъдат обезщетени с мярката 80 на 0 - 80% от заплатите да им бъдат преведени непосредствено, плюс, несъмнено осигуровките за този интервал, изясняват Марин Сотиров, заместник-председател на Сдружението на притежатели на заведения.

Собствениците на заведения са единомислещи, че със загубите от април и май и работата с понижен потенциал през последните месеци, рискът от всеобщи банкрути в бранша е огромен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР