От счупен глезен до порязан палец на бутилка шампанско, от

...
От счупен глезен до порязан палец на бутилка шампанско, от
Коментари Харесай

Линдзи Вон – история за 100 контузии и 101 завръщания

От строшен гален до порязан палец на бутилка шампанско , от счупена ръка до раздрани коленни връзки. Кариерата на четирикратната международна шампионка и носителка на олимпийската купа в спускането от Ванкувър 2010 година – Линдзи Вон, е белязана от всевъзможни травми.

Днес, 18 януари 2019 година, тя се завърна с 15-о място в спускането в Кортина д'Ампецо след следващото наложително прекъсване на спортна активност, освен това в последния си сезон на пистата. Русокосата хубавица заяви, че при рухване по време на подготовка през ноември 2018 година е получила травма на коляното - увреждане на предна кръстна връзка и наблягане на кост.

Можем да прибавим и тази контузия към богатата сбирка на Вон.
View this post on Instagram
DON’T EVER STOP here we come @cortinaclassic #nevergiveup #bbu

A post shared by (@lindseyvonn) on Jan 16, 2019 at 5:35am PST

Линдзи е освен красива и сполучлива! Тя е същински професионален боец . През 2006 година по време на подготовка на олимпийските игри в Торино тя претърпява кошмарно рухване. Изнасят я от пистата с хеликоптер. 48 часа по-късно Вон се състезава!

Защото тя по този начин прави – контузва се, изправя се и се връща.
View this post on Instagram
PLEASE WATCH UNTIL THE END I’m NOT done yet!!! It’s been a tough 6 weeks but I’m on skis again and excited to get back in the starting gate. See you in St. Anton this weekend #backinthemix @skibrown #nevergiveup

A post shared by L I N D S E Y • V O N N (@lindseyvonn) on Jan 7, 2019 at 7:29am PST

„ Просто преследва задачите си. Не е елементарно да продължиш, както го прави тя. От всяка травма Линдзи се стреми да научи нещо за себе си, за тялото си. Затова е най-хубавата “, разкрива дългогодишният ѝ терапевт.

Кои са контузиите, които 34-годишната скиорка съумя да преживее, с цел да продължи към международния връх?

Ноември 2016 година

Линдзи Вон чупи ръката си по време на подготовка в Колорадо. Стига се до интервенция, а по-късно до затруднения. Тя не може да движи пръстите си, само че тренировките чакат!
Линдзи Вон сподели и секси страната на възобновяване от интервенция Красавицата се приготвя за нови подвизи по пистите в басейн
Вон залепя щеката за ръкавицата си и още веднъж е на пистата. По-късно тя признава, че се е страхувала, че в никакъв случай няма да може да усеща пръстите си още веднъж и афишира този интервал на възобновяване за най-трудния в кариерата ѝ.
View this post on Instagram
7 weeks ago I had very bad day, thankful that now I am in a much better place I was really excited to race this weekend in St. Anton but even more excited that it was rescheduled for Cortina next weekend. 2x DH races and 1x SG at one of my favorite venues So if you’re having a bad day, just remember that it will turn around. As my technician @heinz_hammerle always says, “after a bad day comes a good day!” #nevergiveup #readytorace @cortinaclassic #donttouchmyboots

A post shared by (@lindseyvonn) on Jan 12, 2019 at 7:30am PST

Февруари 2016 година

Американката пада по време на втурване в Андора. Тя е изведена от пистата с шейна. На другия ден се връща и се състезава, само че по-късно би трябвало да се възвръща няколко месеца.

Февруари 2013 година

По време на съревнование в супергигантския слалом в Шладминг, Австрия Вон се приземява на свеж сняг и пада. Следва интервенция поради раздрани коленни връзки. Докато се пробва още веднъж да се качи на ските и да се върне на пистата, тя претърпява ново рухване, този път в Колорадо през ноември същата година, което значи едно – американката няма да може да вземе присъединяване на зимните олимпийски игри в Сочи.

Снимка: Getty Images

Февруари 2010 година

10 дни преди първия си старт от зимните олимпийски игри във Ванкувър Вон контузва крайници си по време на подготовка. Диагнозата е натъртен пищял, а скиорката съвсем не може да стъпва на десния си крайник. Волята ѝ тогава е забележителна. На куп обезболяващи и с помощта на изместения поради неподходящите условия старт в спускането, Линдзи се включва в надпреварата и печели! Така тя става първата американка с олимпийска купа в тази дисциплинираност . След това се окичва и с бронз в супергигантския слалом.
View this post on Instagram
Mirror mirror on the wall, I’ll always get up after I fall. And whether I run, walk or have to crawl, I’ll set my goals and achieve them all #wontstop #pyeongchang2018

A post shared by (@lindseyvonn) on Jan 14, 2018 at 9:39am PST

Февруари 2009 година

Дори експерт като Линдзи Вон изпада в странни обстановки. По време на международното състезание във Вал д'Изер, Франция, американката печели злато в спускането. Празненствата обаче са белязани от случай. Налага се да ѝ бъде направена интервенция на пръста заради… порязване с бутилка шампанско .

Снимка: Getty Images

Февруари 2006 година

Още преди да стартира да печели значими медали русокосата скиорка се е научила да пада и да става! Прави го по време на подготовка за олимпийските игри в Торино. Ужасяващо рухване я праща в болница с голям брой синини и натъртвания. Желанието ѝ да се състезава обаче е по-силно от болката и Линдзи се пробва да избяга от лечебното заведение, с цел да се върне на пистата. В последна сметка лекарите не я пускат незабавно. 48 часа по-късно обаче тя е на старта. Резултатите ѝ не са отлични, само че Вон към момента споделя историята по какъв начин е скочила от болничното легло напряко върху ските .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР