От създаването си през 1923 г. Уолт Дисни“ привлича вниманието

...
От създаването си през 1923 г. Уолт Дисни“ привлича вниманието
Коментари Харесай

Силна история

От основаването си през 1923 година „ Уолт Дисни “ притегля вниманието на консуматори от целия свят и на всякаква възраст поради мощния бранд, който е построила в своята съвсем 100-годишна история. Пазарната капитализация на конгломерата към този момент надвишава 200 милиарда $ и продължава да пораства, като единствено през последната година се е нараснала с 11% по данни на Business Insider.

Три неща можем да научим от маркетинг тактиката на компанията съгласно Арън Шнуур в материал за Medium.com.

Създайте историята си

Сторителингът или разказването на истории е основно за „ Дисни “. Това изисква прочувствен съставен елемент, годен за клиенти на всички възрасти. Брандът се е научил добре да владее тази техника. Всяка реклама, филмче и билборд би трябвало да припомня за тези страсти и тези истории.

„ Всички знаем за силата да привличаме страсти посредством мощен сторителинг и това прави „ Дисни “ толкоз неповторим “, споделя Жофроа дьо ла Бордоне, някогашен шеф на компанията.

Как съумява да отличи себе си от съперниците?

Отговорът е в неповторимата контент маркетинг тактика. Обикновено „ Дисни “ първо основава една история и по-късно основава цяла линия от артикули към нея.

Опознайте аудиторията си

„ Дисни “ чудесно дава отговор на желанията на аудиторията си, а с цел да го прави, я познава добре. За огромна част от хората, свързани с марката, носталгията е водеща за взаимоотношението с него. Тези, които са се сблъскали с него в детството си, желаят да се връщат към хубавите безгрижни мемоари и не желаят ново „ Дисни “, а желаят достоверното, което са обичали като деца. С неизменност марката построява такова чувство във всяко последващо потомство.

Голяма неточност управлението на компанията прави при стъпването на интернационалните пазари, почнало през 80-те години на предишния век. Когато „ Дисниленд “ отваря порти в Токио, взема решение да предлага японска храна на локалните. Продажбите обаче са ниски, тъй като множеството от тях желаят да усетят по този начин далечната им просвета на Щатите – хот дог, пържени картофки и сода са измежду желанията им.

Опитвайки да избегне да повтори това неразбирателство, марката си взема поука при откриването на увеселителния си парк в Париж през 1992 година и предлага единствено американска храна на посетителите. За разлика от японците, французите не се вълнуват толкоз от непознатата просвета и избират да се хранят в обичайни заведения за хранене отвън „ Дисниленд “. След като осъзнават това, шефовете бързо прибавят опцията за френска кухня в парка.

В момента „ Дисни “ непрекъснато проучва по какъв начин реагират публиките на другите филми, излъчвания, атракции и други форми на развлечение, с цел да може да им отговори с съответстващо.

Формирайте преживяването

„ Когато вярваш в нещо, вярвай в него през целия път, безмълвно и неуспоримо “, споделя самият Уолт Дисни. С огромна ангажираност компанията му приема този метод на мислене и деликатно възнамерява всяка своя стъпка. Всичко до последния подробност в парковете на „ Дисни “ има добре премислено място.

Ние евентуално няма да управляваме увеселителни паркове, само че е значимо да разберем смисъла на образуването на унифицирано, холистично преживяване за потребителите си. Ако изграждате бранд, коя една дума желаете да предадете на аудиторията си? С какво възприятие? Искате да забавлявате, вдъхновявате или убеждавате хората?

За да стартирате сполучливо собствен личен бизнес, би трябвало да си отговорите на тези въпроси, да разберете по какъв начин да създавате цялостни преживявания за общността си. И тъкмо като при „ Дисни “, и вашите консуматори ще продължат да се връщат още веднъж и още веднъж, задоволени от това, което сте им предложили.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР