От сайта на Комисията за финансов надзор стана ясно, че

...
От сайта на Комисията за финансов надзор стана ясно, че
Коментари Харесай

Акции на болница Хигия ще лекуват ниската ликвидност на БФБ

От уеб страницата на Комисията за финансов контрол стана ясно, че Многопрофилна болница за интензивно лекуване (МБАЛ) "Хигия " АД в град Пазарджик е внесла проспект за първично обществено предложение на емисия акции. Регулаторът е изпратил писмо до сдружението с искане за даване на спомагателна информация и документи по отношение на потвърждаване на проспекта за емисията акции, която ще бъде издадена от сдружението.

В момента на "Българска фондова борса " АД няма друга болница, която да търгува своите акции. От бранша опазване на здравето на контролиран пазар са листнати книжата на производителя на медикаменти "Софарма " АД, която се управлява от Огнян Донев.

Медицинският комплекс "Хигия " е учреден през 1991 година от доцент доктор Стайко Спиридонов като първото лечебно заведение за болнична помощ с частна благосъстоятелност в България. Разположен е в съвременна седеметажна постройка, на повърхност от 6000 кв. м в центъра на град Пазарджик.
Комплексът включва диагностично-консултативен център с двадесет и два лекарски кабинети, многопрофилна болница за интензивно лекуване със 130 кревати и групова процедура от фамилни (общопрактикуващи) лекари.
В началото на 2009 година болница „ Хигия” е сертифицирана по ISO 9001:2000 за ръководство на качеството за цялостната активност на нейните медицински и спомагателни структури и на базовите й благоприятни условия за образование на студенти и специализанти. Внедрената система ISO за ръководство на качеството, подсигурява високо равнище на грижите за пациентите и интернационално самопризнание на управническия модел на болничното заведение.
Дружеството е с предмет на активност болнична активност, научна и изследователска активност в медицината и опазването на здравето и покупко-продажби, свързани с потребностите на реализираните от сдружението медицински действия и за обслужване на пациенти. То е с капитал от 2 000 000 лв. и се ръководи от тричленен съвет на шефовете.

Преди 10 години "Медицински диагностично-консултативен център БИОЧЕК " АД беше вписано като обществено сдружение и издадената от него емисия акции с ISIN код BG1100070066 във водения от Комисията за финансов контрол указател на обществените сдружения и други емитенти на скъпи бумаги. "БИОЧЕК " е първото по рода си частно заведение в България в региона на диагностичната медицина.

"Медицински диагностично съвещателен център Биочек " АД стана първото сдружение от бранша на опазването на здравето, което бе листвано на "Българска фондова борса-София " АД през ноември 2008 година. След извършеното вторично предложение на 930 900 броя елементарни, безналични и поименни акции, с номинална стойност 1 лев всяка, представляващи правосъдно записания капитал на сдружението компанията стана обществена.

До търговия с неговите бумаги на "БФБ-София " обаче не се стигна. Със свое решение от 30 октомври тази година КФН отписа сдружението от обществения указател.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР