От Съвета за електронни медии (СЕМ) ще пращат сигнали на

...
От Съвета за електронни медии (СЕМ) ще пращат сигнали на
Коментари Харесай

СЕМ ще сигнализира НАП за нарушения при рекламите с хазарт

От Съвета за електронни медии (СЕМ) ще пращат сигнали на Национална агенция за приходите, в случай че открият нарушавания при рекламите с хазарт. Това е решено на среща сред членовете на Съвет за електронни медии и изпълнителния шеф на Националната организация по приходите Румен Спецов и заместника му Георги Димов , написа " 24 часа ".

" И явната, и скритата реклама на
хазарта става все по-трудно проследима . Затова ще изпращаме сигнали на Национална агенция за приходите, когато забележим нередности. Национална агенция за приходите има санкционни функционалности, може даже да лишава лицензи ", сподели ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова .
 Съвет за електронни медии стартира повсеместен мониторинг на отразяването на войната в Украйна
Съвет за електронни медии стартира повсеместен мониторинг на отразяването на войната в Украйна

Заседанията на Съвет за електронни медии ще се предават онлайн онлайн

Предстои подписване на меморандум сред Съвет за електронни медии и Национална агенция за приходите . Той ще бъде за съдействие по отношение на използване на Закона за
хазарта, в частта реклама на хазартни игри.

И двете институции са били на мнение, че рекламата на
хазарта придобива пандемични размери и усилва жертвите на хазартната пристрастеност . Същевременно лица на тези реклами стават водачи на мнение, известни и измежду подрастващите, като артиста Криско да вземем за пример, които въздействат върху държанието на младите, изясни Момчилова.
 Избраха Соня Момчилова за ръководител на Съвет за електронни медии
Избраха Соня Момчилова за ръководител на Съвет за електронни медии

Тя бе определена с 4 гласа " за " и 1 " срещу

Според Момчилова Съвет за електронни медии няма да постанова ограничавания , само че може да бъдат сложени рационални граници, които да се съблюдават най-много при саморегулация.

Възможно е да се наложи и предефиниране на комерсиалните известия в медиите, само че това може да се случи посредством смяна в закона. " Рекламата от дълго време не е единствено комерсиално известие или аудио-визуален клип. Тя е в най-различни форми изключително в интернет ", сподели Момчилова.
 Съвет за електронни медии се оплака от политически напън
Съвет за електронни медии се оплака от политически напън

Регулаторът предизвести, че ще сезира европейските институции

Съвет за електронни медии евентуално скоро ще инициира среща с всички заинтригувани институции и лица във връзка рекламите, които разпространяват хазартните действия.

На последното си съвещание от съвета оповестиха, че са почнали процедура за административни действия против една от националните малките екрани и предаването " Като две капки вода " , в което неколкократно е видяна реклама на
хазартен оператор. Тя обаче не е била оповестена на екрана, както изисква медийният закон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР