От Съвета за електронни медии (СЕМ) очакват в парламента да

...
От Съвета за електронни медии (СЕМ) очакват в парламента да
Коментари Харесай

СЕМ очаква парламентът да започне дискусия за снимките

От Съвета за електронни медии (СЕМ) чакат в Народното събрание да стартира социална полемика за законови промени с присъединяване на всички заинтригувани медии, разяснява члена на Съвет за електронни медии Бетина Жотева пред БНР. Повод за полемиката е абсурда с оповестените фотоси на близка на един от претендентите за кмет на София

Един от акцентите на полемиката е припознаването на интернет уеб страниците като електронни медии и те да подлежат на регулация .
 Борислав Игнатов: Жертва съм на долнопробна политическа офанзива, поддържам индивида до мен
Борислав Игнатов: Жертва съм на долнопробна политическа офанзива, поддържам индивида до мен

След абсурда с оповестените персонални фотоси на приятелката му

" Никога не сме се съмнявали в Съвет за електронни медии, че са нужни интернет-регулации . От самото ни встъпване, отпреди 3 години, приказваме за разширение на пълномощията на регулатора върху аудиовизуалното наличие в интернет. Има нова инструкция, която беше призната предходната година, точно с цел да се вкара новия миг за наблюдаване на медиите в интернет ", сподели Жотева.

Припомняме, предходната седмица в електронна медия бяха оповестени персонални фотоси на годеницата на един от претендентите за кмет на София. Снимките са били предоставени на Министерство на вътрешните работи, защото с тях тя е била изнудвана. Към момента не е ясно кой е дал фотосите за издание.

Припомняме също, от БНР, Българска национална телевизия и Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори разгласиха обща позиция за съблюдаване на етиката в журналистическата специалност. Според тях това е белег за зрелостта на демокрацията в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР