От сателитна снимка от Гугъл към 2020 години се вижда,

...
От сателитна снимка от Гугъл към 2020 години се вижда,
Коментари Харесай

Незаконните постройки на Пламен Георгиев стоят непокътнати, три жени бранят районния кмет на „Слатина“ по този въпрос

От сателитна фотография от Google към 2020 години се вижда, че постройките на терасата на тризонета на някогашния началник на КПКОНПИ и сегашен консул в Испания Пламен Георгиев са непокътнати. Според констатацията на кмета на регион „ Слатина “ съвсем 60 кв. м. са застроени нелегално и следва да бъдат отстранени.
Фрог се опита да разбере за какво това не се е случило, само че новия областен кмет избра да задейства политическия пиар на политическата си партия, в сравнение с да отговори на въпроса ни.

Припомняме, че през юли 2019 година основният проектант на София Здравко Здравков изясни че е трябвало да ревизира и съпостави документите по проблема с терасата на Георгиев. Според него в тях има разминаване. В документите по въвеждането на постройката в кв. " Гео Милев ", на ул. Проф. Георги Павлов " №21, в която живее Георгиев, навесите не са били разказани. Същото откри още през април 2019 година и инспекция на регион " Слатина ", чиито специалисти заключиха, че постройките са противозаконни, защото не участват в авансово утвърждения план.

През октомври 2019 година Георгиев отдръпна обжалването на решението да бъдат съборени постройките на терасата му. Това се случи след категорично предписание на премиера Бойко Борисов, който съобщи, че Георгиев няма да замине като консул във Валенсия в случай че не махне противозаконните постройки от терасата си. Това трябваше да значи, че някогашният началник на КПКОНПИ самичък би трябвало да бутне градежите и да почисти строителните боклуци. Според процедурата това се случва в двуседмичен период, а за резултатът се сформират два констативни протокола от строителни инспектори. Единият е за съборена противозаконна сграда, а вторият протокол е за изчистен строителен отпадък. Фрог изпрати молба по закона за достъп до информацията да ви бъдат предоставени тези два протокола, с цел да можем да осведомяваме обществеността по кое време се е случило спазването на закона от страна на Георгиев.

Експерти по строителен надзор споделиха, че в случай че това не бъде направено след приключване на периода следва наложително срутване на противозаконните постройки. Ако обаче достъпът е неосъществим следва районния кмет да писка правосъдно решение за влизане в парцела и срутване на постройките. Попитали сме и за такова.

Настоящият кмет на регион „ Слатина “ Георги Илиев бе повдигнат от „ Демократична България “, а през ноември 2019 година след избирането му декларира, че ще вкара нов модел на бистрота. Опитът ни да получим информация от него дали господин Георгиев е извършил разпорежданията на общината удари на камък. След позвъняване в кабинета на господин Илиев разговаряхме с негова секретарка, която ни увери, че ще ни върне позвъняване.

Такова обаче последва от политически пиар на партия " Демократична България ", която доста настоятелно държеше да й разясним какво желаеме от кмета и за какво го безпокоим. Обяснихме, че не го търсим в качеството му на политическо лице, а по съответен злободневен въпрос, обвързван с работата на общината. След като поискахме да разберем името на дамата-пиар на " Демократична България ", тя ни затвори телефона с думите: „ Чуйте си записа! “. Анонимната пиарка също по този начин сопнато изясни, че господин Илиев „ нямал време по през целия ден да се занимава с нас “.

Минути след затръшването на телефона се обади трета дама, още веднъж от общината да ни пита защо желаеме среща с районния кмет. Уверихме и тази дама, че не бихме желали да ангажираме откакто явно шефът им има извънредно тежките му каузи с цяла среща, а единствено желаеме отговор на едни въпрос – какво става с терасата на Пламен Георгиев. Последва отговор „ Добре “ и още веднъж телефонът замлъкна.

Припомняме, че срокът за отговор по Закона за достъп до социална информация е 14 дни. Уверява ви, че ще публикуваме предоставената ни информация.

Фрог Нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР