От съществено значение за плана за отслабване, е да започнем

...
От съществено значение за плана за отслабване, е да започнем
Коментари Харесай

7 практики, които според науката ни помагат да отслабнем по-лесно

От значително значение за проекта за намаляване, е да стартираме със здравословен метод на живот, който включва, с изключение на пет хранения дневно и постоянни извършения, други положителни допълващи практики. Например да медитираме и да се разхождаме в природата, или да следваме някои от изброените по-долу навика, които оказват помощ да отслабнем, както науката го потвърждава.

Сън

 Снимка 289793

Продължителността на съня зависи от всеки човек, макар че цифрата, която специалистите постоянно предлагат, е известна на всички: 8 часа на нощ. Малкото сън има доста странични резултати, които могат косвено да повлияят на тежестта - като чувство за отмалялост и затова прескачане на тренировката във фитнес залата,защото или прибягване до хиперкалорични храни, с цел да компенсират неналичието на сила.

 Нуждаем ли се от осем часа сън на нощ
Наистина ли се нуждаем от осем часа сън

Митове и обстоятелства за съня

Недостатъчният сън има обаче и директни последствия върху тялото ни , както демонстрира изследване на Центъра за психобиология в Университета в Сао Пауло, Бразилия. Според резултатите неналичието на сън кара тялото да отделя серия от хормони, които забавят синтеза на протеини . Крайният резултат? Мускулите се разграждат и затова потреблението на калории от организма понижава.

Къпане със студена вода

 Снимка 346404

Душове със студена вода или вана с лед е обред за битка с целулита. Научното пояснение е, че посредством намаление на телесната температура по време на процедурата, тялото ни се нуждае от повече сила и понижава мазнините . В този развой целулитът се редуцира и това улеснява загубата на тегло. Разбира се има и други спомагателни преимущества, като активиране на нервната система и тонизиране на кожата , както демонстрира изследване от Университета на Вирджиния.

Протеини на закуска

 Снимка 346403

Закуската е основният ключ за опазване на линията, тъкмо след пиенето на задоволително количество вода. Хранителните експерти предлагат цялостна закуска, която включва въглехидрати, здравословни мазнини и протеини . Последните са изключително значими, тъй като те ни държат заситени за по-дълго време. Така заобикаляме непрекъснатото похапване, което може да съпровожда една заран без закуска.

Според проучване на Центъра за биомедицински проучвания " Пенингтън " в Луизиана (САЩ), в случай че този източник на протеин е яйце (винаги варено , не пържено), засищащият резултат ще бъде повишен. Обяснението е в ниските равнища на хормона на глада, съдържащи се в яйцето , което е директно обвързван с апетита.

Мазнини (здравословни)

 Снимка 222767

Основни виновници в продължение на години, наподобява, че най-накрая мазнините стартират да се одобряват за основни във всеки режим. Разбира се, значимо е да се прави разлика сред другите групи мазнини. Най-полезни за здравето са ненаситените, полиненаситените (омега 3 и омега 6) и мононенаситените (като зехтин или авокадо) . Храната в тези групи би трябвало да способства за минимум 10% от дневните калории.

 Достойнствата на авокадото
Достойнствата на авокадото

Здраве в зелена опаковка

Наситените мазнини от месо, мляко или масло би трябвало да прибавят по-малко от 10% от силата, до момента в който транс-мазнините , като маргарина, би трябвало да бъдат понижени до по-малко от 3%. С поддържането на тези равнища е по-лесно да се реализира загуба на тегло, която се резервира с течение на времето, е потвърдено от редица изследвания. Едно от тях се прави от Университета по опазване на здравето в Харвард.

Храни, богати на фибри

 Снимка 316739

Необходими са ни минимум 30 грама фибри дневно . Според изследване на Университета в Масачузетс, оповестено в Annals of Internal Medicine, това е количеството фибри, които оказват помощ за намаляване, в допълнение към изгодата от сърдечносъдово здраве.

Спанак, броколи, леща, пълнозърнести храни или ябълки са някои от храните с по-високо наличие на фибри, които не могат да бъдат пропуснати в уравновесена диета, изключително когато желаеме да отслабнем, тъй като те ни оказват помощ да се задоволим с по-малко храна.

Зелен чай

 Снимка 316485

Преди десетилетия бе показано, че кофеинът форсира метаболизма. По-специално, през 1980 година, когато едно проучване потвърждава, че това вълнуващо вещество, присъстващо в кафето, има капацитета да стопява калории от организма. Оттогава доста проучвания са направени за най-консумираната напитка в света - кафето.

Напоследък обаче има сурогат в рекомендациите на диетолозите: зеленият ча й. Според Департамента по човешка биология в Университета в Маастрихт (Холандия) " потреблението на кофеин е обвързвана със загуба на тегло, заради термогенезата и разграждането на мастните кафези ". Зеленият чай понижава и апетита , с помощта на лептина - хормон, който потиска желанието за ястие и усилва засищането. Според същите учени, виновни за няколко проучвания по тематиката, зеленият чай форсира тези процеси, тъй че е по-полезна напитка, в сравнение с кафето.

Ранна вечеря

 Снимка 324883

Много проучвания настояват, че ранната вечеря води до понижаване на тежестта . Екип от Центъра за биомедицински проучвания " Пенингтън " демонстрира, че концентрирането на ежедневната диета в интервала от 8:00 ч. до 14:00 ч. усилва потреблението на мазнини през нощта, в допълнение към регулирането на апетита и метаболизма. Авторите му признават, че директното влияние върху загубата на тегло или други аспекти на здравето към момента не е потвърдено, само че въпреки всичко са на мнение, че е хубаво да имаме вечеря, въпреки и ранна , разкриват от испанското издание Hola.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР