От съществено значение е фирмената култура да насърчава кратките дрямки(графика:

...
От съществено значение е фирмената култура да насърчава кратките дрямки(графика:
Коментари Харесай

Недостатъчният сън създава рискове в работата


От значително значение е фирмената просвета да предизвиква късите дрямки
(графика: CC0 Public Domain)

Ако включат съня в здравна стратегия на работното място, фирмите могат да създадат чиновниците по-здрави и безвредни, както по време на работа, по този начин и вкъщи, разясниха специалисти във връзка Световния ден на съня, който тази година е на 19 март.

Седем или повече часа сън са нужни, с цел да се поддържа оптимално здраве.   Проучванията на „ Американска академия по медицина на съня и Общество за проучване на съня ” обаче демонстрират, че към една трета от възрастните не получават задоволително сън, а това може да попречи на чиновниците да са в положително здраве и да реализират задачите си за продуктивност.

Недостатъчното количество сън може да сътвори опасности за сигурността при работа по следните способи:

Работодателите в другите браншове могат да оказват помощ на своите чиновници да получат повече и по-добър сън, като покачат здравната просвета на работното място.  Експертите по здраве и сигурност от ЛОТ-КОНСУЛТ оферират 4 съвета, които да оказват помощ на работодателите да насърчат чиновниците да правят оценка качеството на съня си, което ще усъвършенства здравето и качеството им на живот.

1. Започнете с обучение, образование и оценка

Образование.  Включете информацията за съня в бюлетини или в печатни материали, които поставете на очевидно място в помещението. Включете рекомендации от здравни организации или лекарски рекомендации за това, какъв брой е нужен сънят, с цел да запазим здравето си.

Обучение.  Мениджърите и чиновниците могат да вземат участие в образования за различаване на признаците и признаците на отмалялост и да научат какви ограничения е належащо да бъдат подхванати, с цел да понижат обвързваните с отмалялост трудови злополуки.

Оценка.  Работодателите могат да предложат на чиновниците достъп до принадлежности, които правят оценка качеството на съня им и да дават целенасочени препоръки въз основа на резултатите.

2. Включете специфични почивки и стаи за сънливост

Когато работният развой е разпределен на дълги смени или продължава до късно вечерта, късите дрямки и времето за отмора могат да подобрят здравето и да понижат случаите и грешките. Отделете профилирани физически пространства с кревати или комфортни столове където чиновниците могат да си почиват. Съставете графици, които разрешават почивки.

От значително значение е фирмената просвета да поддържа и интензивно да предизвиква тези почивки. Често срещан мотив против сънливост е, че преходът от сън към пробуждане (известен като инерция на съня) може да бъде дълъг и в началото да съставлява риск. Въпреки това чиновниците могат да се върнат към нормалната си рутина след къс (15-минутен) интервал на възобновяване, изключително в случай че дрямките не са повече от 60 минути.

3. Разпознавайте белезите на отмалялост

Бдителността е от решаващо значение за безвредното шофиране. Всяка пета злополука с моторно транспортно средство включва приспивен водач. Според Американската асоциация за сигурност на превоза, шофирането в сънливо положение евентуално е повода за над половината съдбовни произшествия измежду водачите на тежкотоварни транспорти.
още по тематиката
Един от най-ефективните способи за попречване на тези произшествия е да се научат водачите по какъв начин да разпознават умората. За да насърчат чиновниците да разпознават умората, мениджърите могат да възнамеряват дейно маршрутите им за пътешестване и да възнамеряват часове за сън тук-там, които са безвредни за тях.

Вместо да вършат почивки, доста водачи разчитат на кофеин и други стимуланти, с цел да останат будни. Те обаче би трябвало да се употребяват с нараснало внимание, защото има време на закъснение сред потреблението и моментът на деяние на кофеина. Когато е допустимо консумирайте кофеинова напитка незабавно след къса сънливост. По този метод ще възстановите по-лесно своята зоркост.

4. Организирайте работното място, с цел да увеличите вниманието

Балансът на здравословната работна среда предизвиква съня, в случай че включва акценти в  околната среда, които усъвършенстват бдителността. Имайте поради най-малко тези три измерения, когато желаете работното място да повлияе на това дали служителите  се усещат изтощени или бодри.

Осветление.  Регулирането на яркостта и дължината на вълната може да увеличи  бдителността и да сведе до най-малко неподходящите резултати върху по-късното качество на съня. Например, увеличението на яркостта по време на нощни смени, може да увеличи бдителността и да понижи умората.

Температура.  Поддържането на температурата от 20°С резервира организма жизнен. С повишение на температурата служащите се усещат по-сънливи.

Шум.  Непрекъснатият тон може да работи като стимулант за чиновниците и е най-ефективен, когато музиката е разнообразна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР