От Санитарно оздравителния комплекс Камчия вече са платили 217 хиляди

...
От Санитарно оздравителния комплекс Камчия вече са платили 217 хиляди
Коментари Харесай

Комплексът Камчия платил 217 000 лв. на община Аврен

От Санитарно оздравителния комплекс " Камчия " към този момент са платили 217 хиляди лв. от отговорности си към община Аврен , заяви БНР. Очаква се до месец май да бъдат разплатени към 400 000 лева ., когато влиза в действие новата данъчна година.

Парите са разсрочени на шест вноски с решение на Общинския съвет . " Влязохме в състояние на сдружението, тъй като туристическият сезон беше сложен и всеки може да изпита усложнения , все още са правилни и си заплащат ", сподели кметът на Аврен Емануил Манолов.
 Руската страна изиска комплекса „ Камчия “, с цел да упражнява „ мека мощ “ върху Европейски Съюз
Руската страна изиска комплекса „ Камчия “, с цел да упражнява „ мека мощ “ върху Европейски Съюз

Руският Съвет за сигурност се заема...

Припомняме, че сметките и имуществото на сдружението бяха запорирани през януари т.г., откакто към октомври 2019 година насъбраните отговорности бяха от порядъка на 700 хиляди лв. .

Плажът на Камчия е извънредно държавна благосъстоятелност . Само линията, която е пред Санаторно-оздравителния комплекс е дадена на концесия на частна компания с регистрация в България . Кметът на Аврен нито удостовери, нито отхвърли дали зад фирмата-концесионер стоят съветски капитали.

" За втора година има концесионер на тази част от плажа. Със сигурност е държавна благосъстоятелност и не би трябвало да има терзания ", сподели кметът Емануил Манолов.

СОК " Камчия " е най-големият поданик на община Аврен, защото 90% от налозите влизат от комплекса . Той и най-големият шеф на територията на общината.

По думите на кмета Манолов в по-добрите години съвсем 600 души работиха в комплекса . Той чака комплексът да възвърне активността си и медийния звук да не се отрази отрицателно на резервациите.

Припомняме, на 25 декември 2019 година външният министър на Русия Сергей Лавров съобщи пред Съвета на федерацията, че съветската страна желае да придобие санаторно-курортния комплекс " Камчия ", намиращ се до устието на река Камчия на черноморския бряг. В отговора си Лавров споделя, че това е " неповторим план " и е " съвършен пример " за използването на " мека мощ " от страна на Русия.

Предоставянето въз основата в Камчия на московските управляващи беше контрактувано от обществения министър в Тройната коалиция Емилия Масларова при визитата й в Москва през 2008 г . Комплексът беше открит през 2010 година от тогавашния кмет на Москва Юрий Лужков и премиера Бойко Борисов .

След изказването на Лавров Атлантическият съюз в България също прикани за безапелационна позиция на българските управляващи и се ангажира с експертна оценка за опциите за национализиране и включването на СОК " Камчия " към бъдещият координационен център на НАТО във Варна.

Политологът Огнян Минчев предизвести, че в случай че допуснем да се осъществят проектите на Русия за преобразяване на комплекса " Камчия " в нейна база на европейска и атлантическа територия, се свличаме назад до статута на " сива зона " сред Изтока и Запада. Бившият ни дипломат в Русия Илиян Василев съобщи, че съветската страна не може да осъществя проектите си без междуправителствен контракт .

В началото на януари 2020 година стана ясно, че комплекс " Камчия " има съществени отговорности към хазната .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР