От самото си създаване, международната програма MBA (Магистър по бизнес

...
От самото си създаване, международната програма MBA (Магистър по бизнес
Коментари Харесай

Бизнес образование по време на Covid-19 - какво ново?

От самото си основаване, интернационалната стратегия MBA (Магистър по бизнес администрация) постоянно е била трамплин за амбициозни експерти, които търсят смяна. Независимо дали е време за ново занятие, нова работна среда или нова дестинация, дава пъстра палитра от благоприятни условия за професионален рестарт.

Гъвкавостта и адаптивността са главните качества, които бизнес водачите на бъдещето би трябвало да усъвършенстват. В последните месеци, форматът MBA също сподели, че има нужната еластичност, с цел да се приспособи към новия свят на Covid-19. Проследете нашия анализ на най-вълнуващите промени измежду водещите MBA стратегии на международно равнище.
Разнообразни формати
Когато светът се затвори по домовете си при започване на 2020 година, бизнес учебните заведения трябваше да преминат през сложен интервал, прехвърляйки цялата си постоянна стратегия на образование онлайн и последователно адаптирайки я за цифрова среда. Някои от тях нямаха потенциала да създадат този преход гладко и 100% сполучливо. С малко време и еластичност и същински въодушевени старания, обаче, най-реномираните интернационалните университети в този момент са по-готови от всеки път да предложат качествено образование в разнородни форми.
Хибридно образование
Испанското IESE Business School е едно от бизнес учебните заведения, които ще преподават своята MBA стратегия в хибриден формат, най-малко в интервала 2020-2021. С други думи, MBA експертите ще имат цялостната независимост да изберат дали да участват в часовете и упражненията на място или да се включат с видео връзка.

Ако на пръв взор това ви наподобява тромаво - следващата Zoom среща - просто разгледайте методите, които университетите употребяват, с цел да дават същински интерактивно преживяване на участниците. Многобройни екрани, мултимедийни системи от най-голям диаметър и самостоятелни микрофони към този момент са част от техническото съоръжение във всяко групово упражнение в IESE Business School. Технически експерти участват на място в залата за лекции, с цел да могат бързо и незабележимо да откликнат при потребност.

Hult International Business School пък разполага със специфична технология, която наблюдава лекторите до момента в който те се движат и приказват. По този метод, даже от разстояние, MBA участниците имат чувството, че участват в класната стая физически и пълноценно.

Други университети като Vlerick Business School оферират и напълно . Белгийското бизнес учебно заведение създава този формат през 2017 година, дълго преди пандемията, и към този момент има богат опит с отдалеченото образование по бизнес и мениджмънт. Това е подобаваща опция за всеки експерт, който търси метод да придобие нови бизнес качества и умения без да прави компромис с работата и всекидневието си.
Тестове за банкет в MBA
Промени има освен в образователната среда, само че и в някои аспекти от процеса по кандидатстване и банкет. Специализираните проби GMAT и GRE, както и документите за притежаване на британски език като TOEFL и IELTS, образуват един от съставените елементи във вашата MBA кандидатура. До скоро центровете, които организират тези изпити, бяха физически затворени, и вместо това осигуряваха опция на претенденти от целия свят да се снабдят с нужните резултати онлайн. След месеци акомодация и хиляди изпити извършени отдалечено, множеството тест центрове са още веднъж отворени.

В допълнение, доста интернационалните MBA стратегии вкараха свои вътрешни изпити или започнаха да дават други благоприятни условия за облекчение на своите амбициозни претенденти. Престижното бизнес учебно заведение IE Business School, също намиращо се в Испания, приема резултати и от Duolingo English Test - тест в онлайн формат, основан от известната платформа за проучване на непознати езици Duolingo. Училището също предлага своя IE Global Admissions Test (ieGAT), който може да послужи като опция на тестванията GMAT, GRE и LSAT.
Такси и стипендии
Изправени пред предизвикването на пандемията, първата работа на университетите, несъмнено, беше да се погрижат за сигурността на своите студенти и чиновници. Това продължава да бъде тяхна водеща цел и през днешния ден.

За да обезпечат достъп до качествено обучение на хора, които по някакъв метод са пострадали от пандемията или последващата рецесия, доста институции вкараха спомагателни стипендии или други способи на финансиране. Например, фондът за стипендии " IE Resilience Scholarship Fund (Covid-19) " се състои от 5 милиона евро, предопределени за претенденти и настоящи студенти в IE University и IE Business School.

Said Business School в Oxford University (Великобритания) също основа собствен фонд през юни 2020 година - " Dean " s Response Fund ". Неговите цели са да обезпечи платени стажове за MBA експерти, да поддържа студентите в техните предприемачески планове и да усили броя стипендии в университета.
Алтернативно финансиране
Макар и във време на рецесия, MBA претендентите могат да се възползват и от външни източници на финансиране, с които да подкрепят образованието си. Има многообразие от стипендии и заеми, които са разполагаем на експертите, планиращи тази последваща стъпка в своята кариера. Изложението също се включва с забавна самодейност за участниците. На 23 ноември 2020 година, българските експерти ще се допрян виртуално до най-хубавото от международното бизнес обучение. С присъединяване си, всеки от тях ще има опцията да завоюва стипендия на стойност 1000 евро, която да влага в своята MBA стратегия.
Нови формати, същите изгоди
Колкото вълнуващи промени и новости да посрещат водещите институции за бизнес обучение в света, основите на MBA си остават същите. Ползите на тази стратегия са дълготрайни и стигат надалеч оттатък намирането на нова работа по време на рецесия. Истински стойностното в MBA е, че възвръщаемостта на инвестицията трае десетилетия.

Именно поради динамичното положение на пазара сега, MBA е скъпа опция за експертите, които ще би трябвало да направляват нови бизнес провокации. Възпитаниците на тази стратегия изпъкват измежду множеството, освен поради изключителната известност на дипломата, само че и с помощта на междуличностните умения, които развиват по време на образованието си. Адаптивност, еластичност, работа в екип, връзка - тези качества са от все по-голяма нужда в бизнес средите.

MBA - това е цялост от нови познанства, умения и благоприятни условия, с които да преобразите кариерата си, даже и да изпитвате професионални усложнения в следствие от рецесията Covid-19. Запознайте се с още от изгодите на най-реномираната стратегия по бизнес и мениджмънт на 23 ноември. Проведете настоятелен с бизнес учебни заведения от цялостен ​​свят, в това число Said Business School в Oxford University, SDA Bocconi, Vlerick Business School, и други.

Заявете присъединяване в този момент на

* материалът е възложен от Access MBA
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР