От самото начало твърдя едно и също. Нямам противоречия. Има

...
От самото начало твърдя едно и също. Нямам противоречия. Има
Коментари Харесай

Мангъров: Слагаш пижама и чакаш - така се лекува COVID-19! Всеки ден съм в К-19 зоната без маска, после в автобуса

От самото начало настоявам едно и също. Нямам несъгласия. Има един принцип, че и 50 000 души да настояват, че едно нещо не е нелепост, то си остава нелепост. Значителна част от нещата, които се споделят, са погрешни ". Това съобщи доцент Атанас Мангъров  в извънредно забавно посещение в предаването " 60 минути " по bTV.

Според него хората са комплицирани, само че това трябвало да лежи на съвестта на оперативния шаб, който не подавал настояща и съответна информация на обществото.

" От Щаба споделиха, че всеки, който е позитивен, би трябвало да влезе в болница, с цел да остане жив. Ако вие сте си у дома, кой ще пристигна да ви прегледа. Ако пристигна, той ще стане контактен и ще излезе от играта. Не желая да отговоря на въпроса дали проверявам заболели от ковид. Понякога нося маска, когато има потребност. Над 50 инфектирани с ковид съм преглеждал. Ходил съм и при други хора ", добави той.

Доц.д-р Атанас Мангъров твърди, че всеки ден влизал в Ковид зоната без маска, след това се возил в рейса, преглеждал пациенти, само че не считал, че това е проблем, тъй като от десетилетия лекувал инфекциозно заболели и до момента не бил се заразил. 

" Банско е дребен град, там можеха да се изследват контактните и да се изолират. Нали не си мислите, че в страната са единствено 1300 инфектирани. Ако се тестват всички, щяхме да намерим 70 000 инфектирани. Тествах се на 7-мия ден. Не съм бил под карантина. Никой не ми е споделил. Преглеждал съм хора. Нямам близки, които да са минали през заболяването. Майка ми е детски доктор и в никакъв случай не съм ходил при нея с маска ", разяснява още доц.Мангъров.

Според него коронавирусът е най-обикновена вирусна зараза, човек трябвало да си постави пижамата, да легне, да яде супички и да чака да му мине. Най-много да вземе някой аспирин, посъветва началникът на детското поделение в Инфекциозна болница.

  " В над 90 % от случаите хората в отделенията могат да се лекуват у дома. Не може едната вечер да си умирающ, а на другия ден да ти няма нищо. Няма кой да преглежда хората у дома. Преглеждал съм  хора у дома, само че не помня какъв брой хора. Влизам в коронавирус зоната без маска. Важен е персоналният образец. Всички мерки-носене на маски на отрито, е управническо изтощение ", счита доц.д-р Атанас Мангъров.

Според него разпоредбите били безмислени, по принцип трябвало да се съблюдават, само че когато имат логичност, а в този случай - нямало. " За да се съблюдава предписание, то би трябвало да е рационално. Маската ми е в джоба. От септември си нося маската, мирише на джоб. В рейса имаше циганки колкото желаете. Там всички бяха без маски. Никой не ми направи забележка.  Готов съм да си платя 300 лв.. Хонорарът ми в кабината е 10 лева, а у дома 200 лв.. Това нещо рано или късно ще изчезне. Колкото повече се затваряме, толкоз повече тази мъка ще продължи ", разяснява още доц.Мангъров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР