От самото начало сме да се спре дерогацията. Дерогация имаше,

...
От самото начало сме да се спре дерогацията. Дерогация имаше,
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев за Делян Добрев и дерогацията: Може да получи орден...

От самото начало сме да се спре дерогацията. Дерогация имаше, защото е мъчно за рафинерията да разчита на различен вид нефт и първо да се преустрои. Това каза  още в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Ивайло Мирчев.

 

Особеността е, че когато бяха наложени глобите, себестойността на съветския нефт спадна внезапно. Целта беше приходите от продажбите на тези горива да отиват в бюджета или в цените на, само че това не се случи. Малко откакто беше контрактувана дерогацията кабинетът " Петков " падна и никой от служебното държавно управление не направи проект по какъв начин приходите да влязат в българския бюджет и да се отразят в намаляване на цените на горивата. Става въпрос за няколко милиарда лв. за година и половина, съобщи Мирчев.

 

Някои настояват, че " Лукойл " стартира да заплаща налози това не е правилно в най-хубавия случай за тази година " Лукойл " ще платят към 430 млн. лв. налози, което е нищо. Ние не желаеме 400 млн. лв., а всичките 4 милиарда лв. за годините обратно, добави той.

 

Искането на Делян Добрев дерогацията да отпадне незабавно е мъчно да се случи. То може да бъде употребявано от някого да се сътвори разтърсване на

 

Това е последният стадий от една доста дълга борба за енергийната самостоятелност. Освободихме се от съветския природен газ, освободихме се и от съветското нуклеарно гориво, остана последният стадий – да се освободим от съветския нефт, с цел да не ни бъдат извивани ръцете. България ще бъде енергийно самостоятелна. Ще вземем нужните ограничения за " Лукойл " и се надявам, че в идващите дни ще има вести в тази посока.

 

Той отговори и на въпрос дали се усеща спокоен за ориста на държавното управление: Не сме били спокойни в нито една година в последните няколко години. Не сме били спокойни, откогато стартира войната на Путин в Украйна. Фактите обаче са, че служебните държавни управления на Радев не бяха потребни за България и ни тласкаха към Евразия. Заедно с партиите, които поддържат държавното управление – ГЕРБ и Движение за права и свободи, вървим в една посока и реализираме част от задачите, които сме си поставяли, сподели още Ивайло Мирчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР