От самото начало на започване на епидемията ние насърчаваме хората

...
От самото начало на започване на епидемията ние насърчаваме хората
Коментари Харесай

Здравният министър: Не сме проспали лятото, просто хората не спазваха мерките

 " От самото начало на започване на епидемията ние насърчаваме хората да съблюдават ограниченията. Това е резултатът от неспазването им, от подценяването на вируса и от горенето на маски пред Министерски съвет. Голямото съмнение към системата, трупано през годините, докара до този резултат ". Това съобщи тази заран пред bTV здравният министър проф., откакто през вчерашния ден разписа заповедта за новите строги ограничения, които влизат в действие от вечерта на 27 ноември и ще са в действие до 21 декември.

По думите му обаче не би трябвало да се търсят отговорни, а решение. А то е спазването на ограниченията, стерилизация, отдалеченост и най-много уважаване на лекарите. Само през вчерашния ден са излекувани 2518 души. Историята на всеки един от тях е триумф за българската здравна система. Така Ангелов разяснява случаите, при които хора чакат коли за спешна помощ с часове или на стълбите пред кабинетите и се стига до смъртни случаи.

Здравният министър изрече съболезнования на околните на умрелите и съобщи, че протичащото е неприемливо и не е обикновено да се случва.

" Това е проблем на организацията в самото лечебно заведение. Разбрахме кои са отговорните и те са осъдени ", разясни.

Той още веднъж съобщи, че здравната ни система има потребност от сериозна промяна, само че няма публичен и политически консенсус за това.

На въпрос проспали ли сме лятото, както мнозина настояват, Ангелов бе безапелационен, че нито един ден от летните месеци не е проспан.

" Два дни, откакто пристигнах като министър, пуснах заповед за идващите ограничения. Срещах се с щабовете, организацията бе направена по този начин, както имаше опция в съответната област ", напомни здравният министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР