От самото начало има сатанизиране на Истанбулската конвенция. Това означава,

...
От самото начало има сатанизиране на Истанбулската конвенция. Това означава,
Коментари Харесай

Геновева Тишева: Истанбулската конвенция се сатанизира от самото начало

От самото начало има сатанизиране на Истанбулската спогодба. Това значи, че заставаме на страната на насилието. Това съобщи в предаването " 12+3 "   Геновева Тишева от Българския център за джендър проучвания.   
Тя дефинира разнопосочните реакции на хората като естествени, когато преди свети празници се хвърлят неистини и операции.

В обществото има проблеми, които са експертни и те би трябвало да се вземат решение, без да е нужен повсеместен консенсус, акцентира Тишева. Като цитира изследвания от страни, които към този момент са утвърдили Истанбулската спогодба,  тя означи, че дебатите протичат най-зле у нас:

Това значи, че има най-ретроградни сили, най-малката страна, в която се впръсква това финансиране за - споделям го непосредствено, финансиране за непосредствено заклеймяване на Конвенцията, през цялото време сатанизиране на Конвенцията. И аз ще кажа, че за нас, като организации, работещи в тази сфера - за отбрана на дамите и децата поредно (никой не може да отхвърли това) и непрестанно, и в най-тежки случаи - за нас това е еднакво, на все едно: признаваме насилието и заставаме на страната на насилието.

Като се внесе в този момент на дневен ред, в този момент трябваше да хвърлят, по светите празници, тези обвинявания, защото в този момент са получили парите. Затова са ги получили. Искам да кажа, че във всички страни протича този развой против Конвенцията от най-ретроградните сили. Плаща се от християнски центрове, от демонски кръгове... Обвиненията пристигнаха в този момент, тъй като в този момент се заплаща. И тези хора би трябвало да продължат да приказват до момента в който се заплаща и тъй като се заплаща.
Терминът „ обществен пол “ се употребява единствено за задачите на Конвенцията като указателно определение, сподели още Геновева Тишева.  Тя напомни, че отбраната, която се дава у нас с гражданския закон не е гарнирана със мощна наказателна отбрана и по думите й са нужни много промени в наказателното право. 

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР