От самолета тук се вижда огромен град. Помня като бяха

...
От самолета тук се вижда огромен град. Помня като бяха
Коментари Харесай

Датска инвестиция край столицата дава работа на 300 души

„ От самолета тук се вижда голям град. Помня като бяха голи поляни. До две години няма да остане празно място с този ритъм на строителство “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при визитата си в Икономическата зона София-Божурище. Премиерът означи какъв брой добре и качествено е построена инфраструктура в индустриалната зона, която притегля от ден на ден вложители, а заводите се построяват един след различен.

Министър-председателят Бойко Борисов дружно с вицепремиера Томислав Дончев, с министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков разгледаха новата логистична база на компанията JYSK, която се намира в индустриалната зона. Центърът на датската верига край Божурище е най-високото логистично оборудване в България.

Строителството на логистичната база на JYSK започна през лятото на 2017 година, когато компанията разгласи, че с инвестиция от 107 милиона евро ще построи в България четвъртия си в света логистичен център, от който ще доставя магазините си в България, Гърция, Румъния, Хърватска, Словения, Босна и Сърбия. Другите центрове на веригата са в Дания, Швеция и Полша.

Новата база ще разкрие към 300 нови непрекъснати работни места, свързани с превоз, ръчни действия по стоките и други От датската верига са пресметнали, че складовете край София ще икономисват 10 милиона километра годишно за доставки на артикули в Балканския район.

Премиерът Бойко Борисов посети и завода за елементи за опаковъчни машини на немската група „ Мултивак “, който също се намира в индустриалната зона в Божурище.

Заводът, който бе открит у нас през предходната година, е първото дружество на международния водач в опаковъчните решения на изток от Германия. Инвестицията в обекта е над 37 млн. лева и са открити 153 нови работни места.

Министър-председателят Бойко Борисов прегледа индустриалните площи в завода. От управлението му означиха, че оборудването е последна дума на техниката, а в индустриалното хале са инсталирани най-модерните уреди за в допълнение въвеждане на естествена светлина, която обезпечава по-голям комфорт на работещите.

„ Не единствено че не си отиват вложителите, само че дойдат ли - и надграждат “, подчертава министър председателят Борисов при визитата си в индустриалната зона.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР