От самия ход на военните действия в Украйна се вижда,

...
От самия ход на военните действия в Украйна се вижда,
Коментари Харесай

Путин пред Съвета за сигурност: Операцията върви по план. Няма да се откажем от Украйна!

" От самия ход на военните дейности в Украйна се вижда, че сме във война с националистически и неонацистки обединения, а измежду тях има и задгранични наемници – в това число от Близкия Изток. Те се прикриват зад мирните жители като зад жив щит ".

Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на съвещанието на Съвета за сигурност на Руската федерация.

" Има ясни доказателства, че те разполагат тежка военна техника в жилищните квартали. И вместо да изтеглят тази техника от жилищните здания, от лечебните заведения и детските градини, те в допълнение хвърлят там танкове, артилерия и оръдия ", съобщи Путин.

Той упрекна украинците, че са взели като заложници над 1000 задгранични студенти, измежду които и индийци, като до ден-днешен те не били освободени.

" Неонацистите откриха огън и по китайски студенти, които опитваха да изоставен Харков, като двама бяха ранени ", сподели още съветският президент. " Нашите бойци се стремят да не позволен цивилни жертви ", съобщи той.

Путин посочи, че е очакван фонд за фамилиите на починалите съветски военни в Украйна.

" Семейството на всеки, изгубил живота си в специфичната интервенция, ще получи 5 милиона рубли. За най-близките на бойците, които бъдат ранени и в резултат на това получат увреждания, е планувана еднократна помощ от 2 968 000 рубли. В случай на трайна неработоспособност ще се изплаща ежемесечна пенсия ", добави Путин.

Той отдаде с минута безмълвие респект на всички починали при специфичната военна интервенция в Украйна. Според съветския президент интервенцията върви прецизно по график. " Всички предоставени задания се извършват сполучливо “, безапелационен бе той.

" Аз съм дагестанец, чеченец, руснак, ингушетинец, евреин, осетинец. Не мога да изброя всички над 300 етнически групи в Русия. Но аз се гордея от това, че съм част от този свят, част от могъщия, мощен, многонационален народ на Русия. В същото време в никакъв случай няма да се откажа от убеждението си, че руснаците и украинците са един народ – макар че част от хората в Украйна са били сплашени от доста заблудената нацистка националистическа агитация. Някои от тях, несъмнено, умишлено са последвали пътя на бандеровците “, означи Путин.

Той упрекна украинските сили, че употребяват свои и непознати жители като жив щит, а в жилищните здания междинните етажи се населяват, до момента в който в ниските е складирана бойна техника, а от високите стрелят картечници и снайпери.

„ Повтарям, нашите бойци и офицери се стремят да предотвратят жертви – и, за жалост, те самите търпят жертви “.

Президентът на Русия Владимир Путин дефинира дейностите на съветската войска в Украйна като мъжество и връчи посмъртно медал за смелост на умрял съветски боец.

Путин в детайли анализирал вчерашното послание на Макрон към французите и не се съгласил с доста от тезите. Особено се обидил от определението, че е неистина, че Русия води битка с нацизма в Украйна”. “По този мотив бяха дадени аргументирани обяснения за значителната роля на неонацистите в държавната политика на Киев”, оповестяват от Кремъл. Путин укорил Макрон, че нищо не споделя за саботажа на Минските договорености от страна на Украйна и премълчава многогодишния геноцид във връзка с мирните поданици на Донбас.

“Задачите на специфичната интервенция ще бъдат изпълнени, а опитите да се завоюва време посредством удължение на договарянията ще доведат единствено до това, че в нашата позиция ще се появят спомагателни претенции към Киев”, обобщава Кремъл.

Путин се подразнил изключително доста от следните думи на Макрон в снощното му телевизионно изказване от Елисейския замък: " Президентът Путин избра войната. Тази война не е спор сред НАТО и Запада, от една страна, и Русия, въпреки това. Русия не е нападната, тя е агресор. Още по-малко тази война е битка против нацизма, както я показва безпомощната агитация ".

" Това е неистина, засегнатост към историята на Русия и Украйна, към паметта на по-възрастните хора в нашите страни, които са се борели един до друг против нацизма ", декларирал Путин

Днес стартира вторият кръг договаряния сред Русия и Украйна. Двете делегации се срещнаха в Беловежката гора в Беларус. Разговорът стартира с здрависване и се чака да продължат няколко часа. Ръководителят на съветската делегация съобщи, че договарянията ще продължат толкоз дълго, колкото е належащо за реализиране на сделка. Първият тур на мирните договаряния се организира на 28-ми февруари и продължи 5 часа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР