От събота Кипър започва втората фаза на отваряне на летищата

...
От събота Кипър започва втората фаза на отваряне на летищата
Коментари Харесай

Кипър вече не изисква документ за Covid-тест от българските граждани

От събота Кипър стартира втората фаза на отваряне на летищата си след коронавирусната рецесия. Разширява се на 34 броят на страните, откъдето ще бъдат одобрявани полети, което е с 13 повече от до момента, като в това време се вкарват нови облекчения за пътуващите.

От българските жители, идващи в Кипър, към този момент няма да се изисква да показват документ за негативен резултат от тест за ковид. Въпреки нараствания брой случаи на инфектирани в нашата страна през последната седмица, тя остава в първата нискорискова група, дружно с още 21 страни.

Пътниците от 12 други страни би трябвало да имат този здравен документ, с цел да влязат в Кипър.

Новият, уголемен лист на страните бе разгласен след среща в петък на президента Никос Анастасиадис с Научния съвещателен съвет за пандемията. Той ще се актуализира всяка седмица и според от епидемиологичния риск в страните могат да настъпят разбърквания в него.

В същото време за отбрана на публичното здраве в Кипър на летищата ще се прави тест за ковид на инцидентен принцип на 300 души дневно от пасажерите на всички полети, оповестиха от здравното министерство.

По-широкото отваряне на страната за полети и туристи идва след своебразен положителен връх в борбата с ковид. В четири следващи дни - от вторник до петък, не бе открит нито един нов случая на инфектиран, общо 9 дни до момента са нулеви. Извършени са над 145 000 теста.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР