От събота и през предстоящия летен сезон Gasum ще доставя

...
От събота и през предстоящия летен сезон Gasum ще доставя
Коментари Харесай

Русия спира доставките на природен газ за Финландия

От събота и през идния летен сезон Gasum ще доставя природен газ на своите клиенти от други източници, се

„ Изключително тъпо е, че доставките на природен газ по нашия контракт за доставка в този момент ще бъдат спрени “, счита основният изпълнителен шеф на Gasum Мика Вильянен, отбелязвайки, че компанията се е „ подготвяла деликатно за тази обстановка “.

Вильянен прибавя, че „ при изискване, че няма спирания в газопреносната мрежа, ще можем да снабдим всички наши клиенти с газ през идващите месеци “.

Вицепрезидентът на Gasum Олга Вяйсянен разяснява пред CNN, че Финландия също получава газ през своя водопровод Balticconnector през Естония, само че добави, че зимният сезон ще бъде „ провокационен “.

Финландия, дружно със Швеция, подадоха заявки за участие преди в НАТО в отговор на съветската война против Украйна, която провокира опасения за сигурността в района. Руското външно министерство предизвести, че Русия „ ще бъде принудена да предприеме ответни ограничения, както от военно-технически, по този начин и от различен темперамент “, в случай че Финландия и Швеция се причислят към алианса. Финландия споделя граница с Русия от 1287 км.

Членството на двете страни в НАТО ще преначертае геополитическата карта на Европа. Тази промяна в курса на геополитиката е монументална за двете страни, които имат дълга история на неутралитет по време на война. Швеция и Финландия са избягвали да влизат във военни съюзи. Ако това в последна сметка се случи, ще се постави завършек на над 200 години шведска необвързаност. Финландия пък одобри неутралитет след горчивото проваляне от Съветския съюз по време на Втората международна война.

Очаква се НАТО бързо да утвърди молбите за участие на Финландия и Швеция, само че те няма да станат част от алианса преди всички 30 страни членки да ратифицират техните кандидатури - развой, който се чака да отнеме шест до 12 месеца. Без поддръжката на всички членове на НАТО Швеция и Финландия не могат да се причислят към военния алианс. Турция към този момент разгласи, че ще наложи несъгласие. Причината - Турция упреква двете скандинавски народи, че укриват членове на Кюрдската работническа партия (ПКК).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР