От руското посолство в София отрекоха руската царква църквата Св.

...
От руското посолство в София отрекоха руската царква църквата Св.
Коментари Харесай

Руското посолство: Решението за съдбата на руската църква в София ще бъде взето от РПЦ

От съветското посолство в София отхвърлиха съветската царква църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец " да е затворена по решение на посланичката Елеонора Митрофанова.

„ Във връзка с изказвания, популяризирани из българските медии, в това число уважавани, претендиращи за професионализъм, че църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец " в София е затворена " по решение на дипломат Митрофанова " като " възмездие " за експулсирането на духовници, бихме желали да обърнем внимание на следното. “ – се споделя в обява на страницата на посолството във Facebook.

Самата Митрофанова обаче стана източник на тези изявления, откакто съобщи пред следената от Кремъл организация ТАСС, че храмът ще бъде затворен поради изгонването от България на двамата свещеници от Руската православна черква, уличени в активност против националната ни сигурност.

„ На 21 септември т.г българската страна изгони всички чиновници на Подворието (двама – бел. ред.), изпратени от Руската православна черква, заради което по-нататъшната му работа е физически невъзможна. Решението за бъдещата орис на храма ще бъде взето от РПЦ. “ – споделят още от посолстовото, като трансферират отговорността върху страната ни: “Солидарни сме с всички вярващи, които скърбят за затварянето на почитания от тях храм, само че бихме предложили въпросите за аргументите на създалата се обстановка да се насочат към българската страна. “

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР