От руското посолство у нас излязоха с позиция относно прекратеното

...
От руското посолство у нас излязоха с позиция относно прекратеното
Коментари Харесай

Руското посолство: Държави от НАТО и ЕС продължават да пращат оръжия на Украйна

От съветското посолство у нас излязоха с позиция по отношение на прекратеното от Русия деяние на документите, издадени на три авиоремонтни предприятия - две в България и едно в Чехия.

" Според наличната информация, редица страни на НАТО и Европейски Съюз не престават да реализират доставки на въоръжението и военната техника на киевския режим, а също по този начин възнамеряват да провеждат ремонта им на промишлените предприятия в страните от Източна Европа. Като ответна мярка съветската страна е взела решение да прекрати действието на Сертификатите на авиоремонтни предприятия, по-рано издадени на чешкото дружество ГП «ЛОМ Прага» и българските компании «ТЕРЕМ-ЛЕТЕЦ» ЕООД и АО «АВИОНАМС» ", пишат на страницата ан дипломатическата работа във Фейсбук.

" По подобен метод се стопира даване на услугите по проектантско и техническо придружаване на финансовите поправки на вертолети вид «Ми», абонаментното обслужване за комплекти на експлоатационната и ремонтната документи, както и доставките на запасни елементи и произведения. Посочените предприятия се лишават от правото да реализират работи, свързани с техническото обслужване и ремонта на вертолетната техника от съветския генезис. В тази връзка съветската страна се освобождава от отговорността за безвредна употреба на вертолетите, ремонтирани на тези предприятия ", допълват от посолството на Русия в София.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР