От руския газ няма по евтин и изгоден на пазара

...
От руския газ няма по евтин и изгоден на пазара
Коментари Харесай

Еленко Божков: Няма значение какви бури ще ни брулят – руският газ е най-изгоден за нас

От съветския газ няма по на ниска цена и преференциален на пазара сега. Тази прекомерно противоречива теза се опита да отбрани по Нова ТВ представяният за енергиен специалист Еленко Божков. Вече стана ясно, че той е назначен и за зам. министър на енергетиката в служебното държавно управление на Гълъб Донев. Божков сподели в студиото графики, които се опита да убеди публиката, че съветският газ е по-евтин от американския. Знаело се в министерството, че седемте танкера с американски газ ще ги има, само че не било ясно при какви условия и къде ще се разтоварват.

Според топ специалиста, България била отговорна, че затръшнала вратата пред Газпром, а затръшната врата мъчно се отваряла.
На себе си ще разчитаме за нови връзки и договаряния с Газпром. Всяка алтернатива би трябвало да се употребява и няма значение каква стихия ще ни брули във връзка с Газпром. След като съветските условия за заплащане в рубли са разбираеми за три европейски страни, за какво и за нас да не важат. Обвързването с Газпром с нов дълготраен контракт не е неприятно. Всички специалисти споделят, че най-хубавото е да имаме три благоприятни условия за доставки като никой не изключва Газпром, изяснява манипулативно Еленко, без да споделя, кои са тези всички.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР