От руската частна военна компания Вагнер обявиха, че са превзели

...
От руската частна военна компания Вагнер обявиха, че са превзели
Коментари Харесай

``Вагнер`` твърдят, че са превзели тактически ключово селище северно от Бахмут - Свят

От съветската частна военна компания " Вагнер " оповестиха, че са завладяли значимо от тактическа позиция населено място северно от украинския град Бахмут, съобщи ДПА.

Собственикът на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, прочут като " готвача на Путини ", твърди, че бойците му са открили цялостен надзор над село Парасковиевка, намиращо се на север от Бахмут. Той разказва боевете за селището като " яростни и кръвополитни ", съобщи Интерфакс.

Информацията към този момент не може да бъде тествана посредством самостоятелен източник, отбелязва ДПА. Изнесените от " Вагнер " данни не бяха упоменати във вечерната сводка на украинския общоприет щаб.

В региона на източноукраинския град Бахмут се водят нестихващи, яростни боеве от месеци. Ако бъдат завладяни и прилежащите села Верховка, Берховка и Ягодное, украинските войски в Бахмут повече няма да може да бъдат снабдявани от север.

Пригожин се възползва от известието, с цел да насочи укор към съветското министерство на защитата с думите, че настъплението е съумяло макар " блокадата във връзка с боеприпасите ". ЧВК " Вагнер ", която употребява и пандизчии, неотдавна насочи рецензии, че не получава задоволително муниции от военните, отбелязва ДПА.

Вчера  предвид на това, че се чака яростните сражения за обитаемото място да продължат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР