От ролята на кибици да се превърнем в активни играчи

...
От ролята на кибици да се превърнем в активни играчи
Коментари Харесай

Христо Иванов: В НАТО сме, хора! И то е в България, да не сме кибици в геополитиката

От ролята на кибици да се превърнем в дейни играчи в геополитиката, в НАТО и Европейски Съюз, прикани в отчета си водачът на партията Христо Иванов пред съпартийците от Втората национална конференция на партията. На форума се чака той да бъде избран отново, въпреки и хвърлил оставка, защото други кандидатури няма.

Той си направи самооценка за неуспеха на " Да, България " на изборите и още веднъж пое отговорността.

" Последните две години бяха шокови за организацията. Загубихме онази доза контакт на която бяхме привикнали, вътрешен разговор. Организацията набъбна, организационният модел не можа да понесе това, и информационният модел също. И това докара до напрежение. Последната година беше шокова за България и за нас ", регистрира водачът в оставка.

" Подадох оставка, тъй като ние не можахме да реагираме на този извънреден пъзел или букет от провокации, които се изправиха пред нас ", установи той. И продължи, че Демократична България е наложила своите тематики за централни на политическия терен, ние наложихме централни тематики за политическия терен, " само че не можахме да реагираме адекванто на появяването на новия политически състезател ", означи той във връзка с " Продължаваме промяната ". Не можахме да реагираме съответно на комбинацията президентски и парламентарни избори и отговорността за това е моя, тъй че, поех отговорност и я нося ", още веднъж заложи на самооценка Иванов.

" Трябва да се научим да бъдем огромни, ние сме привикнали да бъдем дребни ", обърна се към съпартийците водачът.

" Декомунизацията и лустрацията остават на дневен ред, демократичната общественост би трябвало да се разтвори и да интегрира българските турци и малцинства ", очерта той задачите. " Трябва да се противопоставим на модела на етническа капсулация ", добави Иванов и изрази неприятното си усещане, че в новата власт на високи постове няма назначени хора с турски имена.

Христо Иванов очерта мястото на " Да, България " в политическата координатна система.

" По оста дясно-ляво - дясно, такава е България. По оста либерално-консерватизъм - център. Център-дясно ", заключи Иванов.

" По оста Изток-Запад - Запад, да, само че от ден на ден вкъщи ", добави той за външната ориентировка.

Христо Иванов призна още за съществуващото напрежение в обединението от три партии " Демократична България ".

" Ние сме дребните в тази коалиция, тя е доста комплицирана " - трансферира се той към този момент към разбора на управническата четворна коалиция. " Тя опонира на всички закони на естествената политическа логичност, като се изключи един - рецесия ", оправда сформирането й Христо Иванов. И очерта предизвикването в идващите три години - да не позволен завръщането на статуквото.

Христо иванов позволи, че ще не е изключено да има предварителни парламентарни избори.

" Не съм гадателка, само че това ми е чувството ", призна той.

Христо Иванов благодари на министрите на " Да, България ", а към правосъдната министърка Надежда Йорданова особено добави: " Както се споделя, цветя няма да правя подарък, тъй като е рисковано ", визирайки букета от Иван Гешев след първия й Висш съдебен съвет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР