От роботизирани су готвачи до компактни, светлинни фурни, които готвят

...
От роботизирани су готвачи до компактни, светлинни фурни, които готвят
Коментари Харесай

Как ще изглежда кухнята на бъдещето?

От роботизирани су готвачи до компактни, светлинни фурни, които готвят за една трета от времето - няма подозрение, че идната ви кухня може да бъде напряко епична.

В еуфорията от галактическата ера от средата на 20 век, „ кухнята на бъдещето “, измислена от производителите на уреди (и анимационни филми, като The Jetsons), предлага на забързаните домакини да осъществят фантазията си за подготвяне на ястия с натискане на бутон за търсене, помощници роботи, говорещи уреди и неповторими кафемашини.

Доскоро тази визия беше в действителност нереална, само че през днешния ден кухнята на бъдещето отразява измененията в технологиите, демографските данни и метода на живот – да не приказваме за климата.

Ето по какъв начин ще наподобява кухнята на бъдещето:

Приложение за интегрирана кухня

Интелигентните уреди към този момент са на пазара, само че има приложения, които освен ще разрешат на вашия образован ледник да приказва с вашата умна фурна (и смартфон), само че също по този начин ще употребяват изкуствен интелект за автоматизиране на планирането и готвенето на храна въз основа на вашите желания, усет и диетични потребности.

Компактна фурна

Очаква се мощните, портативни фурни за плот да заменят вградените модули в доста кухни. Вече има създадена фурна, която насочва светлинни лъчи с висок интензитет за по едно и също време подготвяне на разнообразни храни при разнообразни температури и понижаване на времето за готвене на половина.

Интелигентна купа за домашни любимци с различаване на лица

Дизайнерите мислят и за домашните любимци. Ето за какво създават технологии, като интелигентния диспенсър за храна за домашни любимци, който има функционалност различаване на лица, с цел да е несъмнено, че домашните любимци ядат единствено личната си храна.



Устройство за компостиране

Малките електрически компостери биха могли фрапантно да понижат отпадъците, като смилат хранителни останки - в това число месо и млечни артикули, в подготвен компост за стайни растения.

Робот

Очаква се до 2030 година роботи да режат, смесват, бъркат и поставят подправките. Тези уреди са създадени с мисълта за възрастните хора, които се нуждаят от помощ за физическите аспекти на готвенето.

3D принтер за храна

Вече се предлага 3D принтер, който ще трансформира остарял самун или недобре изглеждащи артикули в печени или обезводнени закуски.

Многофункционален кран за вода

До 2030 година специфични кранове ще могат да пускат охладена, вряла и газирана вода — даже мляко или кафе, при поискване. Притесненията по отношение на общинското водоснабдяване ще доведат до основаване на усъвършенствани системи за пречистване, които включват разкриване на отрови.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР