От риба тон до мюсли - съществуват редица продукти, които

...
От риба тон до мюсли - съществуват редица продукти, които
Коментари Харесай

Десет храни и напитки за красива кожа

От риба звук до мюсли - съществуват редица артикули, които оказват удобен резултат върху кожата ни. Въз основа на разнообразни интернационалните изследвания, английският в. " Дейли експрес " откроява най-полезните измежду тях:

Черен шоколад (какао)

Какаото е богато на естествените съединения епикатехин и катехин. Експерти са открили, че положението на кожата на дами, консумирали обогатена с въпросните съединения какаова напитка в продължение на три месеца, се усъвършенства. Специалната напитка към момента не се предлага на пазара, само че зеленият и черният чай също са богати на катехини.

Моркови
 домати спанак морков ThinkStock/Getty Images
Бета каротинът, съдържащ се в морковите, мангото, сладките картофи и кайсиите, съгласно учените защищава кожата от увреждане. Една от теориите гласи, че той работи като кожен слънчобран, който отблъсква нездравословните лъчи и усъвършенства резултата на слънцезащитните артикули.

Вода

Експертите са на мнение, че всяка течност е от изгода за кожата, само че в случай че се одобряват задоволително вода или билков чай, ще бъдат поддържани положителни равнища на хидратация, без тялото да се натоварва с непотребни калории.

Домати
 домати спанак морков ThinkStock/Getty Images
Доматите изобилстват от аления пигмент ликопен. Изследване е открило, че при хора, приемали 40 г доматено пюре на ден, се следи по-слабо зачервяване на кожата под въздействието на ултравиолетовите лъчи.

Количеството се равнява на малко повече от една супена лъжица и обезпечава 16 мг ликопен. Пигментът може да се набави от пресни домати, само че най-добре се усвоява от термично обработени.

Спанак
 домати спанак морков ThinkStock/Getty Images
Италиански откриватели са открили, че приемът на 10 мг от жълтия пигмент лутеин под формата на добавка усъвършенства еластичността на кожата. Лутеин се съдържа в спанака ( " маскиран " от преобладаващите зелени пигменти), както и в зелените листни зеленчуци, морковите, доматите, алените чушки, яйчния жълтък.

Тофу

Соевите артикули са богати на изофлавони, наподобяващи женския сексуален хормон естроген, една от функционалностите на който е да оказва помощ на кожата да създава първокласен колаген.

Основавайки се на направените до момента проучвания върху изофлавоните, експертите считат, че те забавят изтъняването на кожата - развой, който в последна сметка води до появяването на бръчки.

Риба звук

Рибата звук и другите мазни риби като сьомга и скумрия са богати на омега-3 мастни киселини. Те са изключително потребни за хора със суха, склонна към зачервяване и сърбежи кожа, присъща за положения като псориазис. Рибите също така са отличен източник на протеини, които са значими за производството на колаген.

Портокалов сок
 портокалов сок ThinkStock/Getty Images
Консумацията на 150 мл портокалов сок на ден обезпечава обилие от витамин С, който също е значим за производството на колаген, както и за възобновяване на кожата от вредите, нанесени от замърсителите във въздуха, слънчевата светлина, цигарения пушек и изгорелите автомобилни газове.

Необходимо е хората да си набират задоволително на ден количество витамин С, защото той се унищожава елементарно и не се складира. Освен портокалите, отличен източник на витамина са грейпфрутите, ягодите, чушките и тъмнозелените листни зеленчуци.

Мюсли

Всяка закуска, съдържаща овесени ядки, обезпечава силициев диоксид - остатъчен минерал, който билкарите от дълго време употребяват за възстановяване на типа и положението на кожата. От всички органи в тялото кожата е с най-високо количество силициев диоксид - удостоверение, че той е нужен за положителното ѝ здраве.

Скариди

Скаридите са отличен източник на детайла мед - остатъчен минерал, нужен на кожата за производството на меланин. Въпросният натурален мрачен пигмент обезпечава отбрана против нездравословните слънчеви лъчи. Медта е нужна и за производството на колаген и еластин, които вършат кожата гъвкава. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР