От репортаж на танзанийската телевизия разбрахме за посещението на кандидат

...
От репортаж на танзанийската телевизия разбрахме за посещението на кандидат
Коментари Харесай

Телевизията в Танзания показа кадри с Ангелкова заедно с Валентин Златев от Лукойл

От репортаж на танзанийската телевизия разбрахме за визитата на претендент – депутатката от ГЕРБ Николина Ангелкова с Валентин Златев в Танзания. От локалния език се долавят няколко интернационално известни думи като „ хотели ” и „ Серенгети ”, съобщи " ".

Известно е, че фамилията на бившия началник на Лукойл – България е вложител в хотели, а Ангелкова беше министър на туризма, с изключение на народен представител в предходните три Народното събрание – на финала на последното продължително и в двете краткотрайни Народния събрания. В първото от тях като зам.-председател на Икономическата комисия държеше ресора туризъм, само че подопечни й бяха и другите бизнеси – от петролния до оръжейния, както и съответното министерство.  


" Интересно е, че не тя обаче, в случай че приемем, че на масата за договаряния е българска делегация, а Златев е на челна позиция, т.е. проличава кой е шефът. В друга страна бяха нарекли такава система на подчиненост, при която предприемач е в преобладаваща позиция над настоящ политик – олигархия. Защото тя е точно това – срастването на двете бизнеса и политиката и с господстващо състояние на парите. ", съобщи 19 минути



Липсата на етикеция в сан държавен проличава и по обстоятелството, че няма делегации, равнопоставени от двете страни на масата, както се прави постоянно и на всички места по света.
В задачата се пита, откакто става въпрос просто за бизнес, какво тъкмо прави в стаята шефката на софийското регионално управление на водеща партия?

Би могло да съществува пояснение, че като правист, какъвто се води за всеобща изненада на сътрудниците й в правната комисия на последния парламент, които споделяха обществено почудата си, тя се е явила някакъв тип съветник на бизнес групата. Ангелкова обаче не е известно да е записана като юрист, с цел да има право да го прави като активност.
Известно е, че фамилният бизнес на брачна половинка й са недвижимостите, а с изключение на Серенгети, Танзания има и различен доста по-популярен у нас бранд – обичания български курорт Занзибар, където наши бизнесмени започнаха строителна активност. Ако обаче Ангелкова би могла да се е озовала там, с цел да лобира в такава посока, до каква степен това не е спор на ползи? Само питаме.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР