От Регионалното управление на образованието в София-град отправиха запитване към

...
От Регионалното управление на образованието в София-град отправиха запитване към
Коментари Харесай

Училищата трябва да попълнят справка за оформянето на годишните оценки на учениците в 12-и клас

От Регионалното ръководство на образованието в София-град насочиха питане към шефовете на столичните учебни заведения, осъществяващи образование на възпитаници в 12-и клас.

Във връзка с приключването на образователната година при изискванията на изключително състояние е належащо в период до 15.00 часа на 4 май, понеделник, да бъде попълнена информация за готовността на учебните заведения за оформянето на годишните оценки на учениците, обучавани в 12-и клас.

Заради изключителното състояние и завършването на образователната година с отдалечено образование Министерството на образованието и науката ще предложи на Народното събрание през тази година да отпаднат националните външни оценения в четвърти клас и в десети клас, защото те са планувани по закон, сподели в телевизионно изявление министър Красимир Вълчев. През тази година за първи път би трябвало да има и национално външно оценяване в десети клас, което е записано в новия Закон за предучилищното и учебното обучение.

МОН планува " физически " в учебните заведения да се явят през юни единствено седмокласниците на националното външно оценяване и учениците от 12-и клас на държавните зрелостни изпити. През идната седмица ще бъде оповестено на кои дати ще е външното оценяване в седми клас и матурите в 12-и клас, както и какъв образователен материал ще бъде включен в тези изпити за двата класа. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР