От РБ Лайпциг официално обявиха трансфера на 19-годишния нападател на

...
От РБ Лайпциг официално обявиха трансфера на 19-годишния нападател на
Коментари Харесай

РБ Лайпциг обяви привличането на бъдещия си нападател

От Република България Лайпциг публично оповестиха прехвърлянето на 19-годишния нападател на Република България Залцбург Бенямин Шешко. Младият гений е подписал контракт до 2028-а, който обаче ще влезе в действие едвам през идващото лято, а до тогава ще продължи да играе за австрийския първенец.

Предполага се, че клубът от немската Бундеслига е платил за него 24 млн. евро. През предишния сезон словенският национал означи 11 гола и направи 6 асистенции в 37 мача във всички шампионати, с което притегли интереса на редица водещи клубове в Премиър лийг, само че в Лайпциг съумяха да ги изпреварят за неговия автограф.

“Много съм благополучен, че ще мога да мина в Република България Лайпциг през 2023-та и че прехвърлянето към този момент е доказан. Република България Лайпциг са един от най-хубавите клубове в Германия, като с всяка минала година се утвърждават измежду най-хубавите и в Европа. Само за няколко години тук беше написана сполучлива история и желая да бъда част от нея в бъдеще. Клубната философия да се дава доверие на младите играчи и да се практикува атрактивен футбол е ми пасва съвършено. Градът, стадионът и цялата инфраструктура на Република България Лайпциг, както и многото ползотворни диалози с клуба, ме убедиха, че този трансфер е изцяло вярното решение. Моят фокус в този момент е новият сезон със Залцбург, който желая да употребявам, с цел да продължа да се развъртвам и да бъда допустимо най-успешен ”, разяснява Шешко пред клубния уебсайт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР