От разгара на лятото досега денят в четвъртък беше запазен

...
От разгара на лятото досега денят в четвъртък беше запазен
Коментари Харесай

Лудогорец започва да кове съдбата си срещу коварния Марибор

От разгара на лятото до момента денят в четвъртък беше непокътнат за евробитките на родните участници в шампионатите на УЕФА. В един миг цели четири наши отбора ковяха ориста си в Лига Европа, само че в този момент, както постоянно се случва последните години, единствен остана Лудогорец да пази българската чест из Стария континент.

Разградчани единствени стигнаха до плейофите за място в груповата фаза на Лига Европа, а трудността пред тях не е по никакъв начин елементарно. Те ще би трябвало да прескочат словенския първенец Марибор, а през днешния ден на "Лудогорец Арена " е първото издание на борбата против този извънредно рисков противник.

Битката започва от 20:30 часа и можете да я наблюдавате непосредствено в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще следим и безусловно всичко най-интересно от нея на GONG.BG.

И двата отбора потеглиха в Европа от квалификациите в Шампионската лига, само че в последна сметка отпаднаха от нея,з а да се срещнат на прага на групите на Лига Европа. Момчетата на Стойчо Стоев се препънаха в първото си затруднение в Турнира на богатите - Ференцварош, до момента в който Марибор не съумя да преодолее третия квалификационен кръг, като Розенборг се оказа прекомерно мощен противник за него.

Добрата вест за наставника на "орлите " е, че на процедура няма съществени проблеми към състава. Той ще може още веднъж да разчита на Марселиньо, който нямаше картотека за Европа още от борбите с Ференцварош насам, само че към този момент е оправдан, откакто се извини на треньора.

Също по този начин атмосферата в тима е добра, откакто макар натоварения график, той извършва задачите си - да е водач в класирането и да има късмет за групите в някой от евротурнирите. Точно по тази причина Стоев изиска само и единствено централизация от играчите си и да не се поддават на напрежението.

На другия полюс са нещата в Марибор. Тимът стартира едва в словенския шампионат и редува слаби изяви след слаби изяви, което го отдалечи на голяма разлика от водача в класирането. Постът на треньора се клати и в този момент той е мобилизирал до последна степен играчите си за триумф против Лудогорец. Ако словенците отпаднат от родния отличник, сигурно ще има рокади.

Точно по тази причина те идват пределно надъхани за триумф в Разград, а кой ще се радва след 90-те минути на "Лудогорец Арена ", следва да разберем много скоро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР