От Районното управление на полицията в Търговище до 22 август

...
От Районното управление на полицията в Търговище до 22 август
Коментари Харесай

Заради шумна музика през август в Търговище са съставени 11 акта

От Районното ръководство на полицията в Търговище до 22 август са формирани 11 акта за шумна музика, нарушаваща публичния ред и успокоение. Сигналите, постъпили на тел.112 за такива нарушавания, са общо 46 за града и селата от общината, оповестяват от общинската администрация.

През месеца са формирани 14 предупредителни протокола, когато музиката е озвучавала регионите към заведения след 23.00 часа. От всички 34 сигнала, постъпили от града, 18 са били за шумна музика и нарушение на спокойствието на съседите от жилища. Оплакванията за мощна музика, крясъци и други нарушавания на публични места, като детски и спортни площадки, са 9. Останалите са сигнали, постъпили против шумно озвучаване от заведения.

През август чиновниците на полицията в Търговище са реагирали и на 12 сигнала от селата. Характерното за тях е, че множеството недоволства са били поради музика и тържества, които се организират на улицата или други публични зони.

За установените нарушавания по реда на Общинската разпоредба за запазване на публичния ред ще бъдат санкционирани две заведения в града и едно от селата. Останалите актове са формирани на жители. Наказателните постановления се издават от общинската администрация.

На територията на община Търговище физическите лица се глобяват с санкции от 100 лева до 500 лева, напомнят от администрацията. За юридическите лица глобите са от 500 до 1000 лева, а при наново нарушаване в границите на година, стигат до 5000 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР