От Районната прокуратура във Велико Търново съобщиха, че срещу е

...
От Районната прокуратура във Велико Търново съобщиха, че срещу е
Коментари Харесай

Образувано е досъдебно производство срещу задържаните за фалшиви сертификати във Велико Търново

От Районната прокуратура във Велико Търново оповестиха, че против е формирано досъдебно произвеждане за основаване на формален документ с погрешно наличие. Законът планува за това действие отнемане от независимост до 8 години. Смята се, че арестуваните са посредничили за подправените Covid документи, издадени в Кюстендил.

Четиримата арестувани във Велико Търново по разрушената скица с разпространяване на подправени имунизационни документи към момента не са привлечени като обвинени. Има данни, че те са продавали документите за суми по 500 и повече лв.. Работи се и по версията за проведена незаконна група, оповестиха от Районната прокуратура.
 Задържаха доктор, издавал подправени документи за имунизация Задържаха доктор, издавал подправени документи за имунизация
В Ловешко задържаха доктор, за който има съмнения, че е издавал подправени документи за Коронавирус имунизация против пари. Вече е повдигнато...

Все още се обяснява дали в схемата има забъркани медици от Велико Търново. На въпрос на БНР работи ли се по версията за проведена незаконна група, представителят на Великотърновската районна прокуратура Тотко Тотев разясни: " Събират се доказателства и в тази тенденция, само че към момента е рано да се разяснява по този начин ".

Все още се обяснява какво е било предназначението на подправените документи за имунизация, съобщи районният прокурор Тихомир Шабов: " Тъй като крайният клиент, най-малко единият е в чужбина, явно е, че са употребили документите, с цел да излязат “. Направени са обиски в домовете на арестуваните, към този момент има данни за минимум два продадени подправени документа.

За най-малко един от тези документи е открито, че притежателят му е в чужбина, сподели районният прокурор Тихомир Шабов и разясни, че арестуваните са без общ бизнес, само че са в другарски връзки. Продължава работата за определяне дали към схемата за издаване на подправени документи са съпричастни лекари от Велико Търново. 

Разследването продължава, следва наблюдаващият прокурор да изиска удължение на ограниченията на арестуваните. 
 Анонимен доктор: 300 лв. - и си имунизиран. Колко българи имат подправен Ковид-сертификат? Анонимен доктор: 300 лв. - и си " имунизиран ". Колко българи имат подправен Ковид-сертификат?
Срещу 300 до 600 лв. в България можеш да получиш подправен документ за имунизация. Тези измами са доста рискови, само че страната като че ли безд...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР