От район Средец ще подготвят проектите и разчетите, ние ще

...
От район Средец ще подготвят проектите и разчетите, ние ще
Коментари Харесай

Фандъкова: До края на лятото се очаква градинката пред хотел "Рила" да бъде готова

От регион " Средец " ще приготвят плановете и плановете, ние ще им осигурим средствата, с цел да може до края на лятото градинката " Равин Гавриел Меркадо Алмоснино " пред хотел " Рила " да бъде напълно подготвена, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при инспекция на ремонта на градинката дружно със зам.-кмета по екология Десислава Билева и зам.-кметовете на регион " Средец " арх. Николай Христов и Александър Петков.

Кметът Фандъкова уточни, че едно от последните неремонтирани пространства в централната част на града беше точно градината на хотел „ Рила ", оповестява Българска телеграфна агенция.

" Още предходната година взехме решение, защото е в зона, колективен монумент на културата, да я възстановим и облагородим, добави тя. Кметът осведоми, че към 170 хиляди лева за ремонта са обезпечени от регион " Средец ", който имаше задача да ремонтира настилките на алеите. Останалите средства, към 40 хил.лв. са за дирекция " Зелена система " към Столичната община за напълно възобновяване и облагородяване на зелените площи. Вече са засадени 350 рози в розариума. Предстои засаждане на нова върба на мястото на остарялата, както и засаждане на цветни шубраци и трева. В градинката ще бъде сложена и нова паркова мебел. Предстои основаването и на водно огледало на мястото на остарелия фонтан, заяви Фандъкова. Вярвам, че с общата работа сред моя екип и този на регион „ Средец ", жителите и гостите на София ще могат да се радват на едно прелестно пространство, сподели още тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР