От равносметката 30 години след 10 ноември 1989 г., резултатите

...
От равносметката 30 години след 10 ноември 1989 г., резултатите
Коментари Харесай

Проблемите и перспективите пред България обсъдиха с вицепрезидента випускници на Академията за социална политика

От равносметката 30 години след 10 ноември 1989 година, резултатите и провеждането на локалните избори в България през действието на институциите, целите в работата на вицепрезидента до концепциите за развиване на Европейския съюз – необятен диапазон от въпроси разискаха на "Дондуков " 2 с Илияна Йотова завършващите випуск 2019 на Академията за обществена политика, провеждана от Института за обществена интеграция, оповестиха от президентския прессекретариат.

В центъра на оживения диалог бяха проблемите и вероятностите пред България. По думите на вицепрезидента в последните години в България липсва аргументираната политическа полемика.

Йотова ще открие монумент на Капитан Петко челник

Страдаме от изострен недостиг на народна власт. Днес разочарованието като че ли е повече от вярата. Неравенство, липса на правдивост и вероятност – това е картината на България 30 години след така наречен преход, уточни Илияна Йотова и добави, че хабим повече сила да се ненавиждаме, вместо да водим значителния диалог за бъдещето.

От вас се чакат съответните оферти за развиването на България в идващите години. Вие сте тези, които ще взимат решенията за страната, обърна се вицепрезидентът към випускниците. Те демонстрираха интерес към активността на президентската институция и връзките сред президент и вицепрезидент. С президента Радев работим като екип, всеки показва своите причини и изготвяме общите си позиции. Отстояваме това, което обещахме на хората преди три години. Не влизаме в съглашателства, когато виждаме, че съответни политики не са в полза на българските жители, съобщи Илияна Йотова.



Широкото утвърждение на присъстващите получи концепцията на президентската институция за огромен конгрес в София с представители на българските общности в чужбина. За близо три години се срещнах с наши сънародници в разнообразни краища на света. Усетих тяхното предпочитание за по-преки контакти с България и за работа с българската страна, показа вицепрезидентът. Целта на подготвяната среща е да се регламентират връзките с българите в чужбина. Випускниците от Академията за обществена политика оцениха полезността на интернет платформата, по която работи вицепрезидентът Йотова, за връзка на българите в чужбина посред им и с българската страна.

Тема на диалога бяха и подготвяните промени в Закона за българското поданство, чиято цел е да пресекат непозволените практики. Вицепрезидентът бе безапелационна, че даването на българско поданство е въпрос на народен суверенитет. Илияна Йотова акцентира, че наложителен аршин за поданство по генезис би трябвало да бъде положителното притежаване на български език.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР