От ръководството на Ryanair казаха на своите служители, че авиокомпанията

...
От ръководството на Ryanair казаха на своите служители, че авиокомпанията
Коментари Харесай

Ryanair планира да съкрати над 1500 служители

От управлението на Ryanair споделиха на своите чиновници, че самолетната компания се приготвя да разгласи стотици съкращения на работни места през идващите седмици, защото има повече личен състав, в сравнение с е нужен, оповестява изданието Businessglitz.

Във видео известие до екипа на ирландската компания, изпълнителният шеф на Ryanair Майкъл О`Лийри уведоми чиновниците, че има 1500 чиновници допълнително, и че предстоят съкращения. "Ние към този момент имаме остатък от над 500 водачи и от към 400 души кабинен личен състав, а до идващото лято ще би трябвало да бъдат освободени още 600 чиновници ", акцентира шефът.

Той добави, че „ увеличаващата се възможност “ за Брексит без договорка е довела до провокациите, пред които Ryanair се сблъсква и евентуално това ще окаже пагубно въздействие върху базите в Обединеното кралство и Ирландия. „ Съжалявам да ви кажа, че би трябвало да понижим и броя на полетите и този на нашите чиновници, освен през лятото на 2020 година, само че и през зимата на 2019 година “

О`Лийри заяви, че съкращаването на работни места ще се случи в края на септември и още веднъж след Коледа.

Съобщението на изпълнителния шеф пристигна на фона на неотдавна оповестените финансови резултати на самолетната компания, отчитащи спад на облагата за второто тримесечие на тази година с 21% поради високите разноски за гориво, икономическата неустановеност и засилената конкуренция.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР