От ръководството на Общински плувен комплекс призоваха за спазване на

...
От ръководството на Общински плувен комплекс призоваха за спазване на
Коментари Харесай

До 1 ч. плуване и до 5 мин. душ в „Младост“

От управлението на Общински плувен комплекс приканиха за съблюдаване на Правилника за вътрешния ред на басейн „ Младост “, с който са осведомени всички плувни клубове, употребяващи оборудването.

„ Всяка година по това време се изправяме пред едни и същи проблеми, тъй като е началото на образователната година и в клубовете има както записани нови трениращи, по този начин от време на време и нови треньори. Апелираме към всички, ползващи услугите на общинския плувен басейн, да се срещнат освен с правата си, само че и със своите отговорности и отговорности. Съгласно условията, Правилникът за вътрешния ред на басейна е подложен на видно място във фоайето на басейна. Всички треньори са осведомени с него и са се подписали за това. Въпреки всичко обаче, постоянно има родители, които желаят да запишат деца, които са под 7 години, да упражняват при нас, а по Правилник това е неприемливо “, описа Александър Радев, началник „ Строително-ремонтни действия “ в Спортни парцели към Оперативна програма „ Жилфонд “, което стопанисва оборудването.

Той разясни, че според инструкцията температурата във водата се поддържа в границите на 26-28 градуса, само че за деца под 7 години водата би трябвало да е над 28 градуса.

„ В същото време басейнът е съществена база за тренировки на картотекирани състезатели, както и за възпитаници от спортно учебно заведение с профил плуване, които организират продължителни тренировки всеки ден. Топлата вода може да докара до прегряване и увреждане на здравето при интензивно трениращите “, аргументира се Радев. Той означи, че с решение на Общински съвет е несъмнено тренировките за начинаещи и жители да бъдат с дълготрайност до 60 мин., а душът – до 5 минути. Радев сподели и направените ремонтни действия в пространствата на комплекса, с цел да станат изискванията за младите плувци по-добри, както и към този момент изцяло оборудвания лекарски кабинет.

Според Саша Тодорова, управител екип на Общински плувен комплекс, различен проблем с новите записани да упражняват, идва от желанието на родителите им да участват в басейна.

„ В правилника категорично е записано, че родителите водят децата до входа, след което ги поверяват на треньорите. Не можем да пускаме в басейна външни лица по време на учебно-тренировъчна активност. Родители и придружители могат да участват единствено при мероприятия, проведени от някой от клубовете. Нормално е децата над 7-годишна възраст да могат да се обслужват независимо. При нужда от подпомагане, треньорът е този, който би трябвало да им помогне. Напомняме на родителите, че всеки от треньорите има стеснен потенциал и с цел да е пълноценно образованието и обгрижването, е належащо да работи с стеснен брой деца. Нека не забравяме, че искащите да употребяват басейна са неведнъж повече от потенциала на оборудването “, съобщи Тодорова.

Тя разясни още, че графикът за тренировки се прави от клубовете, а от екипа за ръководство на басейна единствено наблюдават неговото съблюдаване, както и на Правилника за вътрешния ред.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР