От ръководството на елитния Царско село разпространиха становище по повод

...
От ръководството на елитния Царско село разпространиха становище по повод
Коментари Харесай

Царско село със становище относно наказанието от БФС

От управлението на елитния Царско село разпространиха мнение във връзка решението на Дисциплинарната комисия към БФС.

Публикуваме го без редакторска интервенция:

"Ръководството на ФК Царско село 2015 показва своето удивление и изненада от днешното решение на Дисциплинарната комисия на БФС, което скапва репутацията на футболния клуб с решение без причини и претекстове. Трябва да отбележим, че по отношение на юридическата стойност и характерност на решението на дисциплинарната комисия при БФС от 17.07.2019г. с което на ФК Царско село 2015 гр. София е осъден с неодобрение и имуществена глоба в размер на 5000 лв. на съображение цитираме: „ чл.46,ал.6, б. В от ДП/2018/2019 “, следва да се има поради, че за нас не излиза наяве по коя норма сме осъдени. Вероятно ДК е имал поради само точка В, тъй като единствено тя дава отговор на наложената глоба. Кумулативно наказване по точка Б и точка В не е допустимо.

Освен това към сегашния миг работи дисциплинарен устав на БФС, който е признат от Изпълнителния комитет на БФС с протокол №1/14.05.2019 година и цитираният дисциплинарен устав на БФС за сезон 2018/2019 година е анулиран. Следва да се има поради, че смисълът на в действителност състав на чл.46 ал.6 от дисциплинарният устав и в двата му разновидността планува процедурата по наказване да стартира след сезиране от страна на УЕФА, а не от Експерт по честността на БФС и в този смисъл не е спазена плануванаъа процедура от страна на административно-наказващият орган. До момента на клуба НЕ Е връчено годно решение на ДК и претекстове за взетото решение. Не сме поканени да дадем мнение и/или пояснение. Не ни е дадена опция да се срещнем с обстоятелствата по преписката. Не ни е обезпечено обезпеченото в Конституцията право на отбрана. Това не е никаква процедура, а подмолна и противозаконна провокация с мирис на набеждаване.

Чл. 53 ал.2, т. А с мотив от противното пресича пътя за обжалване на санкции на Дисциплинарната комисия в размер до 5000/пет хиляди/ лв.. Необжалваемостта на наказания до 5000/пет хиляди/ лв. е типичен образец за оскъдна норма, която без особени компликации може да бъде анулирана.

Имаме учредения да считаме, че взетото през днешния ден решение цели дестабилизиране тима за идните срещи в шампионата. Ние няма да допуснем сходни провокации и ще търсим правата си с всички законови средства.

Искаме да напомним, че тимът влезе безапелационно в Първа лига като първенец на Втора лига за сезон 2018/19. Спечелихме огромна част от мачовете и осигурихме промоцията си много преди края на шампионата. През целия сезон сме спазвали разпоредбите на футболната игра и сме печелии мачовете на терена с ясната цел в актуалната акция да мерим сили с най-хубавите футболни тимове в България ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР