От ръководството на ББР е търсена информация за договора му

...
От ръководството на ББР е търсена информация за договора му
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява договор на Българската банка за развитие, свързан с Лена Бориславова

От управлението на ББР е търсена информация за контракта му с адвокатското сдружение " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков " (ДГКВ) - кой, за какво и при какви условия го е сключил, оповестява " Сега ".

Началникът на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков Лена Бориславова беше част от това адвокатско сдружение, преди да се включи в политиката и удостовери с обява във Фейсбук, че тече инспекция на прокуратурата по проблема.

" Прокуратурата се е " самосезирала ", единствено че не за просрочените заеми или увреждането на държавния запас, а поради контракт, подписан с адвокатската фирма, подкрепила новото управление (на банката, б. а.) в първите дни на борбата. Жълтите медии на ГЕРБ и Движение за права и свободи и те ревниво вземат участие в борбата от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата неистина за мен може да бъде, че персонално получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лева на месец. 12 месеца по-късно съзнавам, че просто ми е липсвало въображение ", написа Бориславова.

Според източници на " Сега " договорът е бил за няколко месеца, до момента в който бъде окомплектован юридическият отдел на ББР, защото доста от хората напуснали дружно със остарялото управление на банката, а новото било обезпокоеното да не са му оставени заложени клопки. Дружеството ДГКВ било определено, откакто били пратени предложения на няколко компании.

ББР стана обект на доста инспекции и разкрития, до момента в който Кирил Петков беше длъжностен министър на стопанската система предишното лято, припомня медията. Стана ясно, че на избрани компании са отпускани необезпечени " балонни заеми ". Бориславова написа, че " старите огромни заеми на въпросните 8 компании … е, без изненада - изпадат в несъблюдение, т.е. няма #КОЙ да върне тези 2 милиарда лева Наказани няма… "

Договорът на външната адвокатска фирма, наета от ББР, бе оповестен през февруари от председателката на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя упорства, че е бил подписан, преди новото управление на банката да бъде вписано в Търговския указател.



Прокуратурата отхвърля да даде коментар по тематиката, до момента в който Бориславова прецизира, че не е била разпитвана.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР