От ръководството на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик са шокирани от решението

...
От ръководството на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик са шокирани от решението
Коментари Харесай

В пазарджишкия клуб на сестрите Стоеви шокирани от решението им да не играят за България

От управлението на " Бадминтон-скуош клуб Пазарджик " са шокирани от решението на техните възпитанички Габриела и Стефани Стоеви да не се състезават повече за България.
 Кралев се намеси в абсурда със сестри Стоеви, подреди инспекция на федерацията
От клуба разпространиха намерено писмо до медиите:

" Уважаеми сътрудници, членове на Българска Федерация Бадминтон, с голяма изненада и потрес на 21.05.2019 година разбрахме за решението на играещите за клуба състезателки Стефани и Габриела Стоеви, които са най-хубавите състезатели на България, да не играят повече за България на всички интернационалните прояви.

Като членове на Българска Федерация Бадминтон ние не можем да приемем едно такова решение, от който и да е играч, без значение от изтъкнатите аргументи и без значение от постигнатите досега резултати, тъй като считаме, че е чест и горделивост за всеки един играч да съставлява родината си, която го е основала, като водещ състезател в дадения спорт.

За нас като клуб е неясно по какъв начин един състезател може да откаже да се състезава за родината си, без значение от съществуването на спор с член или членове на управлението на БФБадминтон в случай, че е получил преди този момент увещание от министъра на спорта, че ще му бъдат обезпечени всички условия и финанси, които е изискал, с цел да продължи да се състезава за България и че по всички получени сигнали за нередности ще бъде осъществена подробна и детайлна инспекция.

Смятаме, че всеки един играч достигнал най-високо равнище на показване е частица и е част от една многогодишна работа на доста експерти, треньори, ръководители и състезатели, които са съдействали за опцията да се осъществят с помощта на труда и гения си, по тази причина не можем да приемем решението за отвод да се играе за България, без значение от аргументите довели до това.

Вярваме, че решението на управлението на БФБадминтон да остане отворена за решение на този спор в интерес на спорта ни е вярно и доста далновидно и демонстрира високото равнище, което ръководствотона БФБадминтон демонстрира, с цел да позволи този спор в интерес на бадминтона в България, за което ги поздравяваме.

Поздравяваме ги за проявеното хладнокръвие, без значение от тежките обвинявания, които са отправени към тях. Вярваме в разсъдъка и на двете страни за разрешаването на разногласието, тъй че да завоюва българският бадминтон и българският спорт.

" Бадминтон-скуош клуб Пазарджик " - член на Българска Федерация Бадминтон ", пишат от клуба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР