От проверените на място през юни 288 проекта, получили финансиране

...
От проверените на място през юни 288 проекта, получили финансиране
Коментари Харесай

Огромно количество собственици на къщи за гости ще отнесат санкции от държавата

" От тестваните на място през юни 288 плана, получили финансиране за създаване на къщи за посетители по ПРСР 2007-2013 година,към момента са обработени резултатите за 276 от тях. След осъществения разбор и спомагателни административни инспекции, Държавна фирма „ Земеделие “ започва процедурата по разкриване на производства по издаване на Актове за определяне на обществено държавно взимане ".
Това оповестяват от Държавен фонд " Земеделие " по отношение на инспекциите по абсурда с къщите за посетители, станал прочут като " Къщи за тъщи ".
Става ясно, че досега са открити 253 производства за общо 46,4 млн. лева От тях 158 плана са с наложена цялостна глоба от 100% за общо 43,1 млн. лева Останалите 95 плана са с частична глоба, която възлиза на 3,3 млн. лв.. Проектите, на които не е наложена глоба все още, са 23. По останалите 12 вложения още няма изговаряне и са в развой на обработка. За тях е належащо осъществяване на детайлизиран разбор и инспекция, в това число приемане при нужда на информация и от други институции ", означават от пресцентъра на Фонда.
Санкциите, които се постановат, са вследствие на събраните документи и информация по време на осъществяване на инспекциите от страна на Държавна фирма „ Земеделие “ и са напълно в сходство с „ Правила за установяване на размера на подлежащата на възобновяване безплатна финансова помощ при открити нарушавания по член 27, алинея 6 и 7 от ЗПЗП по ограниченията на ПРСР 2007-2013г. “, които са обнародвани в Дъждовни води, бр.69 от 30.08.2019г. и са оповестени на електронната страница на Държавна фирма „ Земеделие “. Съгласно разпоредбите, се дефинира и размерът, предстоящ на възобновяване на част или цялата получена безплатна финансова помощ, в сходство със степента, тежестта и продължителността на откритите нарушавания.
Уточнява се, че най-честите нарушавания при плановете за къщи за посетители, установени от Фонда, са свързани с несъблюдение на индикаторите на утвърждения бизнес проект. По-конкретно, откритите нарушавания за несъблюдение на осъществените доходи от подкрепената активност, несъблюдение на уговорката за основаване на нови работни места, липса на активи, за които е изплатена дотацията, както и изкуствено основани условия, за приемане на преимущество в несъгласие с задачите на мярката.
Обръщаме внимание, че Държавна фирма „ Земеделие “ още е в стадий по разкриване на произвеждане по издаване на Акт за определяне на обществено държавно взимане. Документът се издава въз основа на чл.26, ал.1 по отношение на член 34, алинея 3 от Административнопроцесуален кодекс, според които разпореждания, Административният орган е длъжен да обезпечи на страните опция да изразят мнение по събраните доказателства, както и по предявените вземания, като за задачата насочат писмени претенции и възражения.
След разглеждане на постъпилите документи от страна на бенефициерите, Държавна фирма „ Земеделие “ ще изрази своето дефинитивно решение, посредством издаването на умишлен акт, прецизират още от държавната институция.
, че по предписание на министъра на земеделието, храните и горите през юни тази година бяха тествани всички планове, получили финансиране за създаване на къщи за посетители по ПРСР 2007-2013 година, за които 5-годишният интервал на мониторинг не беше изминал. Екипите на Държавна фирма „ Земеделие “ ревизираха общо 295 къщи за посетители. От тях 288 плана бяха в интервал на мониторинг и 7 - в отвън мониторингов интервал, по постъпили сигнали на публицисти. Проверките бяха осъществени в наличието на медиите. Общата дотация за всички 288 къщи за посетители възлиза на 81 млн. лева

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР