От пролетта на 2022 г. във Великобритания и Германия става

...
От пролетта на 2022 г. във Великобритания и Германия става
Коментари Харесай

Разплащанията стават възможни и през автомобила

От пролетта на 2022 година във Англия и Германия става допустимо заплащането на артикули и услуги с пръстов отпечатък през контролното табло на автомобила. Технологията на картовия оператор Visa ще бъде внедрена в колите Daimler ( " Даймлер " ) на Mercedes-Benz ( " Мерцедес-Бенц " и задачата е колата да стане платежно устройство с решение за двуфакторно засвидетелствуване

Самият автомобил ще стане устройство за биометрични разплащания с помощта на технологията на Visa за делегирана идентификация, което ще направи ненужно помненето на пароли и другите способи за засвидетелствуване на самоличността на платеца.

Покупките ще могат да се вършат през електронния надзорен блок на автомобила или MBUX и по този начин цифровата търговия непосредствено от колата става неразривна част от първокласното потребителско преживяване. Например платформата за световни разплащания Mercedes pay на Daimler Mobility дава опция на клиентите да купуват артикули и услуги напряко от своята кола и включва Mercedes me услугите, както и зареждане с гориво и паркиране.

Това ще е допустимо посредством внедряването на Visa Cloud Token Framework - технология за сигурност, основана на облак, която разрешава по-голяма еластичност сред голям брой устройства, защото тя пази и отстранява сензитивна информация за трансакцията, като преобразува данните в знаци и ги съхранява безвредно. Тя разрешава също по този начин свързването на доста устройства във и отвън колата, които след това се интегрират непосредствено с детайлите за различаване на потребителя от банката. Това усъвършенства значително цялостния опит при разплащанията, защото потребителите не се нуждаят към този момент от дългите номера на картите си, за завършат покупката, нито да сменят устройства, с цел да потвърдят заплащането си. Решението ще бъде употребявано за двуфакторно засвидетелствуване, оповестяват двете компании.

" Заедно с нашия сътрудник Daimler Mobility сме извънредно горди да предложим първото по рода си взаимно решение за разплащания от автомобила. От изключителна значимост е, че пилотните проби и първичните действия за стартирането на системата се организират в Европа, международен водач в региона на разплащанията и автомобилните нововъведения. Това е ослепителен образец по какъв начин международният водач в цифровите разплащания и изобретателят на автомобила комбинират технологиите си, с цел да основат последващо потомство интелигентни решения за автомобилния бранш, осигурявайки на лидера и пасажерите изцяло ново комерсиално прекарване от обвързван автомобил ", уточни Антъни Кахил, заместник-изпълнителен шеф и началник на европейските пазари във Visa, представен в известието.

" Daimler, в партньорство с Visa, се стреми да предлага вградена функционалност за разплащания, която дава отговор на условията за двуфакторно засвидетелствуване по сигурен и комфортен за потребителя метод. Няма нищо по-комфортно от разрешаване на покупка с пръстов отпечатък. Луксозното прекарване на нашите клиенти включва също и сигурността, която реализираме посредством вградените функционалности за разплащания. Ние предлагаме на клиентите си сигурност освен, когато карат, само че и когато заплащат ", разяснява Франц Райнер, основен изпълнителен шеф на " Даймлер Мобилити ".

Очаква се единствено през идващите две години броят на обвързваните коли да се усили до над 352 милиона в международен мащаб, а общият размер на разплащанията от тях ще доближи почти 86 милиарда $ до 2025 година, сочат прогнозите.

Тенденциите в подвижността при електрическите транспортни средства, споделените, самостоятелните и обвързваните коли усилват търсенето на новаторски способи за разплащане на артикули и услуги в самото транспортно средство. Днес, когато се купуват услуги, свързани с автомобила, всекидневно се изисква лидерът да влезе в приложение или в уеб страница. Амбицията на Daimler и Visa е да разреши на тези консуматори да купуват безусловно същите артикули и услуги безпроблемно от автомобила, като в същото време уголемяват избора и качеството на прекарванията, налични за тях, изясняват иноваторите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР