От прокуратурата отрекоха информацията, че полицията е задържала човек във

...
От прокуратурата отрекоха информацията, че полицията е задържала човек във
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма за убийството на швейцарския бизнесмен в Делта Хил

От прокуратурата отхвърлиха информацията, че полицията е задържала човек по отношение на убийството на швейцарския предприемач във вилно населено място край село Кладница.

В брифинг на наблюдаващия прокурор по случая Аделина Алексиева обясни, че това няма по какъв начин да се случи, " защото от доказателствата, събрани досега по досъдебното произвеждане не се открива по безапелационен метод съпричастие на което и да е било лице ":

" Няма повдигнати обвинявания и няма арестувани лица, " добави тя.

Изявлението идва, откакто bTV и NOVA оповестиха, че арестуван има, базирайки се на свои източници.

Прокуратурата отхвърли и изказванието, че тялото на швейцарския предприемач е преместено след гибелта му и че е бил преобличан. Не е имало забележими следи от принуждение.

В качество на очевидци са разпитани към 5-6 души по правосъдното произвеждане. Иззети са видеозаписи от камери.

" Работи се по доста версии са назначени огромен брой експертизи, които ще дадат изясненост по отношение на самата специфичност на действието. И сега се организират процесуално-следствени дейности, " разясни шефът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов.

" Констатирано е пострадване в белия дроб при огледа на натрупа. Възложени са експертизи, от заключенията на които чакаме да разберем по какъв начин е породено пострадването и дали то е станало причина за настъпване на гибелта, " добави още наблюдаващият прокурор.

Удо Ланде бе открит в гаража си в " Делта хил " в четвъртък от неговата брачна половинка. Впоследствие министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разгласи, че тялото е било преместено от мястото, където мъжът е погубен.

Бизнесменът от дълго време живее и работи в България, като притежаваше цех за силиконови произведения в пернишкия квартал " Мошино ", продаден преди няколко години на шведската компания " Трелеборг ".

Семейството му е измежду най-изявените донори на локалното читалище, заяви кметът на селото Васил Мирчев.

Работим по всички версии, тъй като този човек е изместен от мястото, на което е бил погубен. Има данни, че са заменени облеклата, с които е бил, с цел да се прикрият следите от убийството. Тези дейности са разкрити на доста ранен стадий и се работи по ликвидиране ", сподели в събота министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По думите му има съмнения за група причинители, само че сега би било нечиста сделка да се прави насочващ коментар.

Интересен подробност е, че в началото пристигналият на място лекарски екип не е открил следи от принуждение, само че по-късно, по време на аутопсията, е открита рана в долната дясна част на врата, през която е обиден белия дроб.

Съдебният доктор в началото счита, че раната е от малокалибрено огнестрелно оръжие, само че по-късно се оказва, че раната не е огнестрелна, а Ланге е погубен с нещо като шило, с което е прободен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР