От прокуратурата отрекоха информацията, че полицията е задържала човек във

...
От прокуратурата отрекоха информацията, че полицията е задържала човек във
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма повдигнати обвинения и задържани за убийството на швейцарския бизнесмен

От прокуратурата отхвърлиха информацията, че полицията е задържала човек по отношение на убийството на швейцарския предприемач във вилно населено място край село Кладница.

В брифинг на наблюдаващия прокурор по случая Аделина Алексиева тя обясни, че това няма по какъв начин да се случи, " защото от доказателствата, събрани досега по досъдебното произвеждане не се открива по безапелационен метод съпричастие на което и да е било лице ":

" Няма повдигнати обвинявания и няма арестувани лица, " добави тя.

Изявлението идва, откакто bTV и NOVA оповестиха, че арестуван има, базирайки се на свои източници.

Прокуратурата отхвърли и изказванието, че тялото на швейцарския предприемач е преместено след гибелта му и че е бил преобличан. Не е имало забележими следи от принуждение.

В качество на очевидци са разпитани към 5-6 души по правосъдното произвеждане. Иззети са видеозаписи от камери.

" Работи се по доста версии са назначени огромен брой експертизи, които ще дадат изясненост по отношение на самата специфичност на действието. И сега се организират процесуално-следствени дейности, " разясни шефът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов.

" Констатирано е пострадване в белия дроб при огледа на натрупа. Възложени са експертизи, от заключенията на които чакаме да разберем по какъв начин е породено пострадването и дали то е станало причина за настъпване на гибелта, " добави още наблюдаващият прокурор.

Удо Ланде бе открит в гаража си в четвъртък от неговата брачна половинка. Впоследствие министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разгласи, че тялото е било преместено от мястото, където мъжът е погубен.

Бизнесменът от дълго време живее и работи в България, като притежаваше цех за силиконови произведения в пернишкия квартал " Мошино ", продаден преди няколко години на шведската компания " Трелеборг ".

Семейството му е измежду най-изявените донори на локалното читалище, заяви кметът на селото Васил Мирчев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР