От прокуратурата отхвърлиха появилите се медийни информации, че бившият шеф

...
От прокуратурата отхвърлиха появилите се медийни информации, че бившият шеф
Коментари Харесай

Прокуратурата: Бившият шеф на КАТ-София Тенчо Тенев не е освободен под парична гаранция

От прокуратурата отхвърлиха появилите се медийни информации, че някогашният началник на КАТ-София и сегашен шеф на Охранителна полиция Асеновград Тенчо Тенев е освободен под парична гаранция от 5000 лева Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов съобщи, че Тенев се намира в следствения арест, а взетата по отношение на него мярка за задържане от 72 часа изтича на следващия ден.

Пловдивският обвинител посочи, че едвам след приключването на законовия период наблюдаващият делото на Тенев прокурор ще реши дали да изиска от съда удължение на ареста или друга мярка за неотклонение.

Припомняме, че Тенчо Тенев бе арестуван и упрекнат в непозволено подписани контракти за подаяние на стойност над 10 000 лева, с компании за съоръжение на полицията с видеокамери и консумативи и поддръжка за служебните коли. В дома на полицейския началник бяха открити и 554 разнообразни муниции без съответно позволение. С следствието на Тенев са натоварени шестима следователи от окръжната следствена работа на Пловдив.

Автор: Росица Колева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР