От профила на Исения във Фейсбук се вижда, че е

...
От профила на Исения във Фейсбук се вижда, че е
Коментари Харесай

Ето Коя Е Исения Асенова, Арестувана В София За Финансиране На Тероризъм! Ще Ви Настръхне Косата!

От профила на Исения във Facebook се вижда, че е обвързвана с мъже от Близкия изток. Лидерът на групата е 60-годишният Мустафа Алибрахим. Той е сирийски жител, само че от години живее в столичния кв. " Зона Б-5 ". Останалите обвинени са Абдалхай Халум, Атеф Хсара и Сулейман Али.

Те бяха докарани в Специализирания углавен съд, който гледа ограниченията им за неотклонение. Магистратите обаче взеха решение това да стане при закрити врата.

" Едното обвиняване е за финансиране на тероризъм, второто е за членуване в група, сложила си за цел осъществяване на закононарушения по член 108а от Наказателен кодекс, което визира тероризъм. По две обвинявания, всяко едно от които по смисъла на законодателството ни, е тежко съзнателно. За първото законодателят е планувал наказване от 3 до 12 години, а за второто - до 12 години отнемане от независимост ", уточни пред публицисти наблюдаващият производството прокурор Евгения Станкова.

Досъдебното произвеждане продължава своя ход, занапред имаме да назначим много експертизи на конфискуваните материални доказателства. Иззети са голям брой документи, парични суми, компютри, мобилни телефони, на които следва да се назначат съответните експертизи и да добавят общата картина, която все още към този момент е направена. Към сегашния миг се преценя в интернационален аспект какви дейности би трябвало да бъдат подхванати, добави тя.

По думите на прокурор Станкова, числеността на групата е била друга в разнообразни моменти, в само че интервала, закрепен в обвиняванията, които са повдигнати, числеността е тази за лицата, за които е предявено обвиняването - шестима души.

На въпрос за ролята на арестуваната българка, прокурорът сподели, че всеки има своята роля като част от групата, прави разнообразни дейности, подкрепя активността на групата в разнообразни форми. Тепърва ще бъде конкретизирано кой какво е направил, защото следва обстоен разбор на събраните доказателства и преценка. Според събраните доказателства един обвинените има управителна функционалност.

Финансирането на тези терористични организации е осъществявано по два метода - с небанкови парични преводи на суми в изключително огромни размери, и посредством пазаруване на коли и прекарването им през граница и даването им на територията на Сирия, изясни още Евгения Станкова.

На територията на София в петъчния ден са били претърсени две обменни бюра.

Тепърва ще има работа по случая, този едногодишен труд, който предшества делото, занапред ще продължава в изясняване на цялостната картина, уточни още тя.

Гледането на мярката през днешния ден не стартира незабавно, съдията даде 40 минути на юристи на един от обвинените да се срещнат с материалите.

След това съвещанието продължи, а спецмагистратите взеха решение, че петимата обвинени ще останат за непрекъснато в ареста.

Определението на съда не е дефинитивно и може да се апелира пред Апелативния профилиран съд.
Tags: ОЩЕ КЛЮКИИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИИНТРИГИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР