От професионалните гимназии по лека промишленост, туризъм, езиковата и математическата

...
От професионалните гимназии по лека промишленост, туризъм, езиковата и математическата
Коментари Харесай

4 гимназии учат данъчна грамотност



От професионалните гимназии по лека индустрия, туризъм, езиковата и математическата в Хасково, започва следващият стадий на просветителния план на Национална агенция за приходите „ Влез в час с налозите “. В тези образователни заведения бяха изнесени първите часове по данъчна просветеност от специалисти от локалния офис на приходната администрация. Данъчните обясниха на възпитаници от 12. и 11. клас какво съставлява държавния бюджет, за какво е значимо да се заплащат налози и осигуровки, могат ли до момента в който са възпитаници да работят и при какви условия, по какъв начин да разпознават същинските касови бележки от подправените и къде да алармират, в случай че станат очевидци на данъчно нарушаване.

Особено забавни за младежите бяха методите, по които Национална агенция за приходите засича данъчни измами и по какъв начин лимитира сивата стопанска система. Като бъдещи млади фрагменти, учениците дадоха обещание да бъдат непримирими към заплащането на заплата „ в плик “ – т.е. укриването на налози и осигуровки от трудовите хонорари, и към неотчитането на доходи от продажби.

От офиса на Национална агенция за приходите в Хасково припомнят, че и през тази образователна година, Агенцията започва една от най-успешните си акции измежду младежите, чиято цел е учениците да получат съществени знания за данъчната и осигурителната система в страната. През идващите седмици акцията в регионалния град ще обхване още финансово-стопанската гимназия, тази по механо-електротехника, по дървообработване и строителство, както и приблизително учебно заведение „ Васил Левски “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР