От проекта на Закон за държавния бюджет за 2019 става

...
От проекта на Закон за държавния бюджет за 2019 става
Коментари Харесай

Институтът по метрология и хидрология излиза от БАН и отива в МОН

От плана на Закон за държавния бюджет за 2019 излиза наяве, че Националният институт по метеорология и хидрология излиза от Българската академия на науките и отиват в МОН с цялото си имущество и в цялостен състав. Това ще стане на 1 януари 2019 година
Метеоролозите и хидролозите напущат Академията след 57 година Преобразуването е записано в преходните и заключителни разпореждания на плана на Закон за държавния бюджет за 2019 година, който Министерството на финансите разгласява през вчерашния ден за публично разискване. Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) става независимо юридическо лице с бюджет в границите на бюджета на Министерството на образованието и науката (МОН).

Бюджетът на новата конструкция ще бъде повишен с 10% по отношение на настоящия и ще се ръководи от ръководителя на Национален институт по метеорология и хидрология, написа в плана. " Считано от 1 януари 2019 година имуществото, архивът, както и всички права и отговорности, в това число и членствените правни отношения в национални, европейски и интернационалните организации по метеорология и хидрология, и правото да образова докторанти по упълномощени докторски стратегии, на Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките минават към Националния институт по метеорология и хидрология към министъра на образованието и науката ", написа още в проектозакона. Месец след влизането в действие на закона Министерски съвет би трябвало да утвърди устав за устройството и активността на Национален институт по метеорология и хидрология. За Национален институт по метеорология и хидрология няма да важи възбраната за увеличение на общата бройка на личния състав на администрацията на изпълнителната власт, вписана в Закона за администрацията с корекция от септември тази година.

Според министърът на образованието и науката Красимир Вълчев това е единственият метод, който подсигурява, че няма да прекъсне хидро-метеорологичното обслужване на страната и че от 1 януари Национален институт по метеорология и хидрология ще продължат да работят безпроблемно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР