От Продължаваме промяната трябва да забележат, че са загубили доверието

...
От Продължаваме промяната трябва да забележат, че са загубили доверието
Коментари Харесай

Иван Костов: От Продължаваме промяната си служат с неистини

От " Продължаваме промяната " би трябвало да виждат, че са изгубили доверието на останалите политически партии. Една от аргументите е това, че си служат с лъжи – да вземем за пример, че Кирил Петков не е бил двоен жител, лъжа са и изказванията на Асен Василев, който до момента в който беше министър на финансите споделяше, че АПИ е направила колосални нарушавания, а съгласно държавния финансов надзор организацията не е нарушила нищо. Неистина е, че водят договаряния с  " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! "  за предизборно съглашение, което даже беше опровергано. Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ икономистът и някогашен министър председател в интервала 1997 - 2001 година.

Според него виновността за последните два провалени Народното събрание би трябвало да се раздели по равно сред всички политици, като изключение прави само " Демократична България ", която, по думите му, постоянно е поддържала тезата, че би трябвало да има съглашение за държавно управление, даже и да няма свои представители. " Не обвинявам избрани партии, евентуално за някои от тях доверието ще бъде доста по-малко, в случай че въобще го има ", добави той.
 Иван Костов: Олигархията има въздействие върху половината обединения в Народно събрание Иван Костов: Олигархията има въздействие върху половината обединения в Народно събрание
" Политическата система е в патова обстановка. В Народното събрание олигархията и мафията имат мощно въздействие върху управленията на най-малко половинат...

Костов предвижда и какъв ще бъде ходът на събитията след изборите на 14 ноември, в случай че резултатите са близки до тези на социологическите проучвания. Според него максимален късмет за сформиране на държавно управление има с третия мандат. " Зависи какво болшинство ще бъде образувано, тъй като занапред се вижда, че ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да имат болшинство в Народното събрание, останалите ще имат доста места, само че там пък Българска социалистическа партия би трябвало да състави правителство без гласовете на  " Демократична България ", тъй че зависи на кого ще бъде даден този мандат, с цел да бъде сполучлив ", изясни икономистът.

Експремиерът разяснява и главните претенденти в президентската конкуренция, като дефинира Лозан Панов за негов " представител " на тези избори. " Аз желая да благодаря на господин Лозан Панов, че се съгласи, тъй като знам какво геройство и каква мощ се желае да се изправиш против една превзета правосъдна власт, да се опиташ да се бориш съвсем самичък, да се изложиш на непрекъснати тормози, издевателства от страна на прокуратура, данъчни и така нататък Изживял съм го и знам какъв брой мощ се желае от човек, когато е прегазен, с цел да се окуражи и да излезе и да желае да се бори още, това ми е доста симпатично, той е моят представител на тези избори ", каза той.

Костов обаче изрази подозрения за метода в ръководството на сегашния държавен глава Румен Радев. " Имам доста съществени подозрения във връзка с това, че президентът и неговият екип схващат демократичните правила и институции и метода им на действие, дали си дават сметка за връзката с политическите партии, за зависимостта от правосъдната власт, тъй като пред очите ни той реагира, едвам когато те влязоха в офиса му. Можеше да прояви още по-голяма неотстъпчивост, дълго се опитваше да бъде сред НАТО и Русия и завоюва разграничаването на страните от НАТО и унизителното отношение от страна на Русия. Това за мен са доста огромни въпросителни ", изрази рецензиите си икономистът.

Бившият министър председател обясни и за какво съгласно него проф. Анастас Герджиков е свързван с Движение за права и свободи. " Преди да се образува партия " Новото време ", господин Кошлуков и Мирослав Севлиевски бяха гневни представители и хулители против мен и фамилията ми, те по този начин си извоюваха благословията на Ахмед Доган. Когато учредиха партията си, той ги разгласи за велики. На същия този конгрес господин Герджиков беше определен в управлението на  " Новото време " и по тази причина получиха този епитет, че са " Движение за права и свободи в Национална движение „Симеон Втори" ". Знам, че който е влезнал един път в орбитата на Движение за права и свободи, в случай че няма мъжеството на Осман Октай, в никакъв случай не може да излезе от тази орбита ", съобщи той.
 Иван Костов: Слави Трифонов не предлага нито диагноза, нито промяна Иван Костов: Слави Трифонов не предлага нито диагноза, нито промяна
" В оповестената от Има Такъв Народ стратегия не се вижда нито диагноза, нито промяна. В състава на оферти кабинет не се вижда нито капацитет, нито...

Иван Костов разяснява и икономическата обстановка в България. Той бе безапелационен, че през 1997 година би мечтал за месечна инфлация от 3,7%. “Думата " рецесия " е мощно пресилена. Според икономическата доктрина не може да се приказва за рецесия, в случай че няма двуцифрена инфлация. Освен това на Запад статистиката регистрира по-висока инфлация, в сравнение с в България. Това не значи, че няма мнения за огромните покачвания за цените на ресурсите, това е реалност, който се разисква съществено, само че в случай че погледнем българските цени на фона на тези в Европейски Съюз, ще забележим, че цените на горивата са най-ниски в България, тези на електрическата енергия и газа също са измежду най-ниските. Разбирам, че би трябвало да проявим схващане към паниките на българските производители, само че те не са в по-лошо състояние от другите в Европейски Съюз “, безапелационен бе Иван Костов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР