От "Продължаваме промяната" ще направят процеса по провеждане на преговорите

...
От "Продължаваме промяната" ще направят процеса по провеждане на преговорите
Коментари Харесай

Продължаваме промяната се готвят за публични и прозрачни преговори

От "Продължаваме смяната " ще създадат процеса по осъществяване на договарянията за сформиране на държавно управление извънредно транспарантен. В това увери Калина Константинова от "Продължаваме смяната " пред Българска национална телевизия.

Тя увери, че се приготвя сполучлива и постоянна коалиция. Политическа партия не са поставили записка под линия, а имат смислена и постоянна стратегия. Всеки от сътрудниците ще има време да приготви съответните си оферти, като концепцията е да диалозите да се водят обществено, да чуят хората по какъв начин се водят разговорът и договарянията, изясни Константинова.

Тя отхвърли да разяснява партийния живот на останалите обединения, само че останала с усещане, че всички са с позитивни настройки за договарянията за съставянето на кабинет. Всеки от нас от самото начало е наясно, че ръководството ще бъде основано на коалиция, акцентира Константинова. Тя е на мнение, че договарянията не би трябвало да лишават доста време. Преговорите би трябвало да се случат интензивно и в доста къс период да бъде направено съглашението за сформиране на държавно управление, настоя тя.

По думите ѝ никой не желае да се бави, да се мотае и ще бъдат извършени верните диалози. Резултатите от изборите изискват да се поеме отговорност, само че от това, което виждаме е, че има нужда от постоянен кабинет. Не мисля, че някоя партия ще компрометира договарянията поради някаква политически ползи, надява се Константинова.

Тя има вяра, че Политическа партия могат да бъдат положителни съдружни сътрудници с Има Такъв Народ. Политическа партия са отворени да чуят предложенията на останалите партии, в това число и за министри.

Калина Константинова уточни, че в заложените ограничения в актуализацията на бюджета 2020 година има запас до януари месец. Първата и най-важна задача е приемането на бюджета за идната година. Преговорите би трябвало да бъдат ориентирани към приемането на бюджета, работи се по подобен, тъй като времето за неговото приемане е прекомерно малко.

Според нея не е редно да се постановат предложенията нападателно, а е добре да бъдат излъчени от хора, които желаят да ръководят.

Припомняме, че у нас имаше парламентарни избори за трети път и то за по-малко от една година. До разпускането на 46-ото Народно събрание се стигна, откакто беше провален и последният късмет за сформиране на постоянен кабинет - Българска социалистическа партия, които получиха третия мандат, както и в предходното 45-то Народно заседание, не съумяха да излъчат държавно управление.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР