От Продължаваме Промяната се надяваме да няма следващ главен прокурор.

...
От Продължаваме Промяната се надяваме да няма следващ главен прокурор.
Коментари Харесай

Кирил Петков: От ПП се надяваме да няма нов главен прокурор

" От " Продължаваме Промяната " се надяваме да няма идващ основен прокурор. Промяната в Конституцията да докара до резултат, че няма такава служба в България, с цел да се освободи България от подмолните зависимости и да се стигне до естествена институционална правова страна ". Това съобщи в ефира на Нова съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

" Когато преди година и половина заложихме в Плана за възобновяване и резистентност механизъм за следствие на основния прокурор, това беше едно от изискванията за 12-те милиарда. Хората тогава обърнаха доста внимание. Тази начална промяна беше посята тогава и стартира да провокира разнообразни динамичности. Европейската комисия сподели, че тази промяна е доста значима, цяла Европа след това сподели, че това е изискване ние да си получим парите и сътвори спор в съществуващата система, тъй като основният прокурор не искаше тази промяна да се случи. За него не беше просто теоретична промяна, той се притесняваше, че това следствие ще е против него, тъй като евентуално има неща, които го тормозят. Гешев потегли да прави дейности против тази промяна, против политиците, а те се почувстваха като че този човек почва напълно да излиза от рамките на прокуратурата, и тогава Габриел сподели, че ще го сменим ", сподели Петков.

Петков се надява президентът Румен Радев да даде указа за освобождението на Иван Гешев от поста основен прокурор до края на седмицата, в случай че не се пробва да излезе от действителните си пълномощия.

Той съобщи, че когато това се случи ще си даде имунитета.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР